De 5 voordelen van een open-source data-integratie framework

Een goed doordachte integratie tussen systemen is essentieel als je steeds meer verschillende applicaties onafhankelijk van elkaar hebt draaien. Een data-integratie framework verbindt al je applicaties tot een functionerend geheel. Integratiespecialist WeAreFrank! geeft 5 voordelen wanneer je hierbij voor een open-source data-integratie framework kiest.

Wanneer je bedrijfsprocessen breed over jouw organisatie wilt laten werken, dan zijn losse systemen niet in staat je complete proces te ondersteunen, maar gezamenlijk wel. Echter, hoe verbind je al die applicaties met elkaar tot een functionerend geheel? WeAreFrank! geeft 5 voordelen wanneer je hiervoor werkt met een open-source data-integratieplatform.

Voordelen open-source data-integratie framework

1. Broncode altijd beschikbaar
Open-source betekent bijvoorbeeld dat als er iets met de leverancier gebeurt, dat je altijd nog de broncode als basis hebt. Stel dat de leverancier failliet gaat of iets anders gaat produceren, dan blijft de broncode altijd beschikbaar zodat je in geval van nood altijd zelf verder kunt ontwikkelen. Je bent als het ware zelf de eigenaar van de code.

2. Flexibiliteit
Kiezen voor een open-source data-integratieplatform, maakt je flexibel. Die vrij toegankelijke broncode betekent ook dat je niet per se gebonden bent aan het data-integratieplatform. Je zou dus altijd kunnen overstappen naar een ander platform als dat gewenst is. Je voorkomt hiermee een vendor lock-in.

3. Geen licentiekosten
Bij een open-source data-integratieplatform heb je geen licentiekosten zoals bij closed-source. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Als dat gewenst is, kan je wel een service-abonnement afsluiten voor ondersteuning, maar dat is niet verplicht.

4. Minder ontwikkelaars nodig
Het bouwen van een data-integratie framework op basis van open-source heeft nog een voordeel. Er zijn bijvoorbeeld minder Java-programmeurs of andere geschoolde ontwikkelaars nodig, om de data-integratie-oplossing te bouwen. Dat wordt ook wel ‘low-code’ programmeren genoemd. Je kunt dus op een simpele manier complexe data-integratie mogelijk maken. Het framework is veel transparanter dan veel andere producten in de markt.

5. Eigen beheerscontrole
Tot slot kent een open-source data-integratieplatform een eigen beheerconsole. En omdat het open-source is werkt eenvoudig samen met meerdere applicaties. Zo ziet alles er hetzelfde uit en zitten de functies op dezelfde plek in het beheer en kunnen beheerders veel beter zicht houden op het data-integratieproces.

Gratis e-book ‘De 10 principes van systeemintegratie toegepast’

Een bekend gezegde is ‘goed gereedschap is het halve werk’. Dat geldt ook zeker voor data-integratiesoftware. Wie kiest voor een open-source data-integratie framework heeft zich verzekerd van een stuk goed gereedschap. Het biedt je de mogelijkheid om op een simpele manier complexe data-integratie uit te voeren.

Heb je behoefte aan uitgebreide informatie of uitleg over data-integratie?
Download dan het gratis e-book ‘De 10 principes van systeemintegratie toegepast’ van integratiespecialist WeAreFrank!

Gerelateerde berichten...