Dell EMC introduceert ProDeploy Client Suite

Dell EMC maakt de ProDeploy Client Suite beschikbaar. Met deze dienst kunnen organisaties nieuwe pc’s sneller, met minder moeite en met meer controle installeren. Met drie verschillende serviceniveaus en diverse training- en certificeringsmogelijkheden kunnen zij het dienstenpakket selecteren dat het beste op hun behoeften aansluit.

Volgens onderzoek door IDC kunnen organisaties die samenwerken met aanbieders van pc-installatiediensten forse kostenbesparingen realiseren, systemen sneller in gebruik nemen en hun medewerkers een betere gebruiks-ervaring bieden.[2] Met de ProDeploy Client Suite kunnen organisaties alle aspecten van de implementatie, planning, configuratie en installatie toevertrouwen aan de experts van Dell EMC en zijn partners, inclusief de migratie van data en kennisoverdracht. Organisaties kunnen op elk gewenst moment een beroep doen op TechDirect, een selfservice-portal voor configuraties en statusupdates. De ProDeploy Client Suite kan in de meest complexe behoeften voorzien en biedt drie dienstenniveaus die aansluiten op veel voorkomende implementatiescenario’s.

“Onze dienstverlening vormt voor onze klanten een belangrijke reden om systemen aan te schaffen bij Dell. De ProDeploy Client Suite biedt ICT-managers de flexibiliteit om tijdrovende installatietaken uit te besteden, zodat hun medewerkers meer tijd overhouden voor strategische projecten”, aldus Jeff Clarke, vice chairman Operations en bestuursvoorzitter van de Client Solutions Group van Dell. “Organisaties kunnen zo hun focus richten op een uitmuntende eindgebruikerservaring en hun personeel voorzien van volledig geconfigureerde systemen.”

Dienstenniveaus van de ProDeploy Client Suite

Basic Deployment: pc’s worden in aanloop naar de installatie voorbereid en geleverd met een kant-en-klaar geïnstalleerde image, een volledig geconfigureerde BIOS en een asset tag.
ProDeploy: In aanvulling op de Basic Deployment-diensten stelt een technicus een implementatieplan op voor alle aspecten van de installatie en configuratie van de hardware en software. Dit wordt aangevuld met 24/7 installatie-ondersteuning op locatie en kennisoverdracht na voltooiing van het implementatieproces. Organisaties kunnen de tool ImageAssist inzetten om snel één dynamische image voor uiteenlopende platforms te creëren, installeren en onderhouden. Uit onafhankelijke tests bleek dat ImageAssist de beheerlast tot 88% reduceerde ten opzichte van het handmatig aanmaken van images.[3]
ProDeploy Plus: Deze integrale dienst omspant elke taak die nodig is om nieuwe pc’s snel in productie te nemen. Naast de diensten van ProDeploy biedt ProDeploy Plus organisaties de mogelijkheid Dell Connected Configuration te gebruiken om een centraal distributiepunt in te richten. Daarmee kunnen ze met behulp van Microsoft System Center Configuration Manager de BIOS, images en domain joins configureren, zodat er minder werk op locatie is vereist. De dienst voorziet daarnaast in de migratie van bedrijfsgegevens, een veilig proces voor het wissen van data op oude systemen, trainingstegoeden die op elk gewenst moment kunnen worden verzilverd en een vast aanspreekpunt in de persoon van een ProSupport Technical Account Manager.[4] ProDeploy Plus kan de tijd die nodig is voor pc-implementaties met 35% verkorten[1] en bijdragen aan kostenbesparingen tot 590 Euro per PC.[2]

“Dell EMC stelt zich ten doel om diensten van wereldformaat te leveren die organisaties keuzevrijheid, flexibiliteit en schaalbaarheid bieden”, zegt Doug Schmitt, bestuursvoorzitter Dell EMC Services. “Met de ProDeploy Client Suite bieden wij onze klanten een nieuwe oplossingen om optimaal te profiteren van de technologie van Dell. De krachtige combinatie van expertise, automatisering en controle die deze oplossing biedt, geeft ICT-medewerkers het heft in handen en stelt eindgebruikers in staat om hun systemen direct in gebruik te nemen.”

Expertise en automatisering maken het verschil
De experts van Dell EMC en zijn partners zijn gewapend met innovatieve en krachtige tools waarmee ze de implementatie kunnen veranderen van een arbeidsintensief proces in een proces waarvoor minimale menselijke inspanningen nodig zijn. Organisaties die een beroep doen op de ProDeploy Client Suite krijgen vanaf de eerste dag een projectmanager toegewezen die zorg draagt voor elk aspect van de implementatie. De projectmanager houdt alle activiteiten in de gaten, coördineert de implementatiemedewerkers en biedt hulp bij eventuele vragen of problemen.

Implementatieprojecten kunnen worden gepland en beheerd via TechDirect, een selfservice-portal waarmee klanten en partners van Dell EMC op eenvoudige wijze implementatieprojecten kunnen aansturen. Dit omvat alles van het definiëren van de projectomvang tot het aanbrengen van wijzigingen, het configureren van systemen en het raadplegen van de implementatiestatus. Projecten kunnen zo sneller en met minder kans op fouten worden uitgevoerd voor optimale efficiëntie en resultaten.

De ProDeploy Client Suite biedt kanaalpartners van Dell EMC een kader dat hun vaardigheden aanvult, hun dienstenomzet vergroot en hun klanten een optimale implementatie-ervaring biedt. Partners kunnen de implementatiediensten op flexibele wijze wederverkopen of samen met Dell EMC aanbieden. Het TechDirect-portal biedt partners toegang tot trainingsmogelijkheden en certificering. Zo kunnen ze de Deployment Services Competency behalen. Ze krijgen daarnaast toegang tot methodieken en tools van Dell EMC en de mogelijkheid om samen met Dell EMC ProDeploy diensten op Plus- en ProDeploy-niveau te leveren.

Beschikbaarheid
De ProDeploy Client Suite is per direct in zeventig landen beschikbaar voor Dell Latitude-, OptiPlex- en Precision-systemen. In EMEA, is de service nu al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden, Italië, Polen, Zuid-Afrika, Spanje, België, Zwitserland, Denemarken, Ierland, Noorwegen, Tsjechië, Finland, Portugal, Luxemburg, Oostenrijk, Griekenland, Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Saudi Arabië en Slowakije. Er zullen er meer volgen.

Meer informatie over de beschikbaarheid van de dienst is te vinden op www.dell.com/prodeploy.

Analistencitaat

Patrick Moorhead, oprichter, president en hoofdanalist bij Moor Insights & Strategy
“De meeste organisaties weten hoe moeilijk het kan zijn om nieuwe technologie aan te bieden aan mobiele medewerkers, telewerkers of een wereldwijd personeelsbestand. De nieuwe ProDeploy Client Suite van Dell automatiseert tal van tijdrovende en complexe aspecten van pc-implementaties en biedt ICT-besluitvormers het overzicht en de grip die nodig zijn voor een effectief beheer van de nieuwe systemen. De expertise van technici van Dell en zijn kanaalpartners en mogelijkheden als Connected Configuration – waarbij klanten een distributiepunt kunnen inrichten binnen de fabriek van Dell – verlichten niet alleen de werklast van de ICT-afdeling, maar dragen ook bij aan een snellere ingebruikname van kant-en-klare systemen.”

Gerelateerde berichten...

X