Dell lanceert storage-arrays voor middelgrote implementaties

Dell lanceert storage-arrays voor middelgrote implementaties. De nieuwe systemen beschikken allemaal over integrale, grootzakelijke functionaliteit. Daarnaast onthult Dell details over het groeiende Software Defined Storage (SDS)-ecosysteem en de plannen voor nieuwe geconvergeerde server- en storage-appliances.

De nieuwe Dell Storage SC4000-arrays stellen organisaties in staat om indrukwekkende, volledig op flash-technologie gebaseerde prestaties te realiseren — tegen tot 72 procent lagere kosten dan concurrerende arrays die volledig op flash zijn gebaseerd. Ook is het mogelijk om te profiteren van een uiterst kostenefficiënte combinatie van hoogwaardige flash-technologie en betaalbare, schijfgebaseerde opslag binnen één array. De nieuwe storage-arrays vormen een aanvulling op de toepassingsgerichte zakelijke datacenteroplossingen van Dell.

“De Dell Storage SC4000-reeks legt de lat op het gebied van kostenefficiënte zakelijke storage een stuk hoger. Deze arrays combineren de geavanceerde grootzakelijke storage-mogelijkheden voor grootschalige omgevingen met een uitmuntende prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo vergroten ze de slagkracht van organisaties met middelgrote storage-behoeften”, zegt Alan Atkinson, vicepresident en directeur van Dell Storage. “Dell boekt forse vooruitgang met innovatieve SAN-technologie die organisaties helpt hun storage slimmer in te richten. Met de uitbreiding van onze geconvergeerde en Software Defined Storage-oplossingen bieden we organisaties een revolutionaire aanpak op het gebied van gegevensbeheer.” De nieuwe Dell Storage SC4000-reeks is ontwikkeld voor organisaties die op zoek zijn naar krachtige en kostenefficiënte storage-arrays voor kleinschaliger storage-omgevingen. Deze arrays debuteren samen met de grootzakelijke Dell Storage SC4020, een 2U SAN met 24 harde schijven. De nieuwe grootzakelijke arrays maken gebruik van technologie uit de Dell Compellent- en EqualLogic-reeks, de Dell Compellent Storage Center 6.5 array-software en de software-stack van EqualLogic iSCSI. De SC4000-reeks biedt ondersteuning voor Fibre Channel- en iSCSI-connectiviteit en heeft dezelfde geavanceerde mogelijkheden als grotere SANs. De reeks is qua omvang en prijs op middelgrote omgevingen afgestemd.

De Dell Storage SC4020 biedt schaalbaarheid tot meer dan 400 terabyte aan ruwe opslagcapaciteit en ondersteuning voor een breed scala aan workloads. Het SAN is geschikt voor organisaties die op zoek zijn naar een krachtig, middelgroot instapmodel SAN of een storage-oplossing voor externe filialen. De Dell Storage SC4020 is onder meer in staat om tot 10.000 Microsoft Exchange 2013-mailboxes te hosten in één 2U SAN met 24 harde schijven. Bovendien biedt hij bijna 120.000 IOPS (input-outputbewerkingen per seconde) voor gemengde of OLTP-workloads, met minder dan één milliseconde latency.

De nieuwe arrays maken gebruik van dezelfde intelligente technologie voor het onderbrengen van data als de Dell Compellent SC8000. Hierbij worden gegevens verdeeld opgeslagen op traditionele harde schijven, op SLC-flash drives die voor schrijfbewerkingen zijn geoptimaliseerde, en op MLC-flash drives die voor leesbewerkingen zijn geoptimaliseerd. Hierdoor worden de totale opslagkosten sterk teruggebracht. Organisaties profiteren van volledig op flash gebaseerde prestaties voor de prijs van een schijfgebaseerd storage-systeem van 15.000 dollar2 in combinatie met real-time tiering tussen uiteenlopende typen flash drives. Op deze manier kunnen ze de kosten terugdringen en profiteren van volledig op flash drives gebaseerde prestaties voor workloads zoals OLTP-databases, iets wat in het verleden vanwege de hoge kosten geen haalbare kaart was.

De Dell Storage SC4020 vormt daarnaast een uitmuntende replicatiepartner voor Dell Compellent SC8000-arrays. Organisaties kunnen hun arrays naadloos met elkaar verbinden en beheren via een centrale beheerinterface die de operationele processen vereenvoudigt en de TCO reduceert.

Gerelateerde berichten...

X