Derde editie verkiezing DCM Awards opnieuw geslaagd event

Tijdens het Awards Dinner in Hotel & Congrescentrum Zuiderduin zijn de trotse winnaars van de derde editie van de DCM Awards bekendgemaakt. Voor een goed gevulde Zuiderduin-zaal konden R.I.V.M/MagSoft, TriviumMeulenbeltZorg/Ricoh Nederland en Philips International/Holland House (Solipsisgroep) hun welverdiende plaquettes in ontvangst nemen.

Voor het eerst werden twee overall prijzen over alle edities heen uitgereikt: die voor beste ROI (verzekeraar a.s.r. met MagSoft) en die voor beste innovatie (IAK Verzekeringen met Inventive Designers). De organisatie, die weer in handen was van DocumentWereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie, met event sponsor Strategy Partners, kan uiterst tevreden terugkijken op het evenement.

Opnieuw was er genoeg belangstelling voor deze verkiezing van de beste toepassingen binnen het vakgebied van Digital Content Management (DCM). Medeorganisator John de Waard van TAPAS: ”Het is tekenend dat juist in deze markt nog altijd groei te zien is. De elf genomineerde toepassingen laten echter direct zien waarom die belangstelling voor deze toepassingen zo groot is en waarom er steeds weer groei mogelijk is. Het geeft een goed beeld van de mogelijkheden om met digitaliseringstechnologie en anders durven denken over informatie en informatiebeheer je grote stappen voorwaarts kunt maken als organisatie. Ik ben er trots op dat we er weer in zijn geslaagd die toepassingen voor het voetlicht te brengen en de ‘buitenwereld’ op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in deze dynamische markt.”

 

Elf genomineerden

Voor de toekenning van de DCM Awards heeft de organisatie de elf beschrijvingen online gezet op documentwereld.nl en konden de lezers/bezoekers van de site hun stem uitbrengen gedurende twee weken. Sander de Wolf, uitgever van DocumentWereld: “In die relatief korte tijd zijn bijna 2000 stemmen uitgebracht. Ze blijven natuurlijk nog online staan, dus wie het heeft gemist kan alsnog de praktijkcases lezen en daar vernemen hoe je optimaal gebruikmaakt van de technologie waar John de Waard aan refereerde.”

Niet alleen de bezoekers van de site konden hun oordeel vellen, ook een achtkoppige jury beoordeelde alle verhalen op basis van een tiental criteria als ROI, innovatie, kwaliteit, complexiteit, reproduceerbaarheid enz. Daaruit kwam een puntenaantal naar voren dat werd aangevuld met de stemmen van de lezers volgens een kiesdelersysteem. Het totaal aantal punten bepaalde de winnaars in de drie categorieën.

 

De winnaars

Categorie Capturing & (Intelligent) Recognition:

R.I.V.M. – MagSoft

Een toepassing over hoe je moderne herkenningstechnologie een maatschappelijk onderzoek optimaal kunt laten ondersteunen. Een snelle verwerking van de handgeschreven vragenformulieren van de onderzochte deelnemers aan het onderzoek is cruciaal voor het diagnosticeren van een mogelijke aanwezigheid van darmkanker. Samen met MagSoft is R.I.V.M. erin geslaagd aan die wens te voldoen en de volgende onderzoeken staan al in de startblokken.

 

Categorie Proces- en Informatiemanagement:

TriviumMeulenbeltZorg – Ricoh Nederland

Door het vergaand toepassen van procesautomatisering in combinatie met documenttechnologie en een geïntegreerde backoffice is TriviumMeulenbeltZorg erin geslaagd substantiële besparingen te realiseren. De overhead is teruggedrongen tot ver onder het landelijke gemiddelde. Daardoor kan meer geld en tijd worden besteed aan de echte zorg.

 

Categorie Document Composition & Output Management:

Philips International – Holland House (Solipsisgroep)

Om een eind te maken aan de hoge operationele kosten, het lastige beheer en de moeizame relatie met al die verschillende printerleveranciers, heeft Philips International wereldwijd gekozen voor UniSpool, de output management oplossing van Holland House (onderdeel van de Solipsisgroep). Het resultaat is een grote besparing op kosten en beheer doordat meer dan 10.000 printers nu wereldwijd zijn aangesloten op hetzelfde systeem. Daarnaast zijn de operationele en beheerkosten met deze implementatie aanzienlijk gedaald en scheelt het aanmerkelijk in de vraag naar technische ondersteuning van specialisten, omdat printstromen niet meer vast blijven zitten.

 

Overall ROI

a.s.r. – MagSoft

Over de drie edities van de DCM Awards heen heeft volgens de jury de toepassing bij verzekeraar a.s.r. het meest rendement opgeleverd. Dat pleit voor a.s.r., niet alleen omdat ze de juiste keuze hebben gemaakt, maar ook hun nek durfden uit te steken voor een forse investering die zichzelf in korte tijd heeft terugverdiend, aldus de jury. Voor MagSoft werd het daarmee een memorabele avond, met twee eerste prijzen…

 

Overall Innovatie

IAK Verzekeringen – Inventive Designers

Na alle applicaties van de afgelopen jaren nog eens op hun merites te hebben beoordeeld, is de jury tot de conclusie gekomen dat de toepassing bij IAK Verzekeringen met IntelliStamp (Inventive Designers) de meest vooruitstrevende en vernieuwende was. Om ontvangers ervan te verzekeren dat de informatie die ze van IAK krijgen daadwerkelijk hetgeen is wat ze mogen verwachten, maakt IAK gebruik van IntelliStamp. Een innovatieve methode om digitaal beveiligde documenten ook in printvorm die zekerheid te geven.

Alle klantverhalen van de genomineerdenzijn ook na te lezen

Gerelateerde berichten...

X