Destiny Europa’s grootste aanbieder van UCaaS platformen dankzij strategische overnames

Destiny’s ambitie om Europees leider in, op MKB gerichte, veilige cloud communicatie aanbieder te worden, schiet vooruit. Vandaag ondertekende de Belgische aanbieder twee strategische overnames die Destiny meteen naar de toppositie op de Europese UCaaS (Unified Communication as a Service) markt lanceren.

De diensten van Destiny en Telepo hebben al bewezen een perfecte match te zijn. Telepo’s UCaaS-platform wordt Destiny’s tweede UCaaS platform, dat in de hele groep wordt ingezet en bij toekomstige uitbreidingen als hefboom zal dienen. Daarbij versterkt Telepo het Destiny’s Service Provider kanaal. Met Soluno wordt een bekende UCaaS leverancier toegevoegd aan de Destiny Group, die het bedrijf toegang biedt tot de Scandinavische markt.

Deze sprong zet aan tot verdere investeringen in de ontwikkeling van het innovatieve, marktleidende, op het MKB gerichte UCaaS platform. Dit platform zal ingezet worden op de bestaande markten waarin Destiny actief is en in nieuwe landen. Daardoor creëert Destiny een nieuwe marktmacht in de Europese UCaaS markt met een ongeëvenaard concurrentievoordeel.

Daan De Wever, CEO van Destiny, is dolblij met dit opwindende nieuws over de overname: “Het zijn twee fantastische en sterke bedrijven. Dit is het volgende niveau van Destiny’s grote plan om de Europese cloud communicatie ruimte te bezitten. Onze gebundelde krachten geven ons een eigen intellectueel eigendom, technologie die gemakkelijk aan te nemen, te gebruiken en te integreren is. Tevens krijgen we er geweldige partners, getalenteerde lokale teams en ambitie bij om te investeren in de verdere ontwikkeling van ons innovatieve en marktleidende UCaaS platform voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het versterkt ook de honger om Destiny te laten groeien als dé referentie voor onze service providers en zakelijke klanten. Onze klanten staan altijd centraal bij al onze beslissingen. Het is het toenemende niveau van service en innovatie waarvan zij zullen genieten dat ons ertoe bracht deze ongekende stap te zetten. We zullen klantgerichte communicatiediensten voor de cloud blijven ontwikkelen en ervoor zorgen dat ze al de ambities van onze klanten en partners in hun plaatselijke markt en specifieke sector dienen.”

Technologische synergie met Telepo

De Destiny Groep is al een trouwe klant van Telepo en gebruikt hun platform om eersteklas UCaaS diensten te leveren in de Benelux. Telepo in de armen sluiten was voor Destiny een logische stap, vanwege het bewezen succes in de samenwerking tussen teams en de hoogstaande technologie die Telepo consequent levert.

Rami Houbby, Algemeen Directeur bij Telepo, is erg enthousiast over deze belangrijke en transformerende stap voor Telepo en zijn service provider partners: “Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn over de synergieën tussen onze bedrijven. Dit markeert het begin van een fantastisch nieuw hoofdstuk in onze reis en is een win-win voor beide bedrijven. Met het eigen intellectueel eigendom voor het groepsbrede platform van Telepo, kan Destiny consistentie en toekomstige groei stimuleren. Het Telepo-team zal profiteren van Destiny’s strategie en middelen om de innovatie te versnellen en hun aanbodportfolio te verbeteren. Dit komt onze service provider partners rechtstreeks ten goede, zodat ze op hun markten kunnen concurreren en winnen. Ik ben superblij met deze overname en de voordelen die ze brengt voor alle belanghebbenden in ons ecosysteem. Ik kijk er erg naar uit om met Daan en zijn team samen te werken, en ik weet dat we een winnende combinatie zullen vormen.”

Krachtige samenwerking met Soluno

Soluno werd door Frost & Sullivan, in het 2020 UCaaS Frost Radar™ rapport, erkend als een van de top 20 leiders in groei en innovatie van de sector. Dat de twee bedrijven één worden, was een meer dan logische keuze. De overname geeft Destiny meteen een sterke positie in Zweden en leidt ook tot globalisering voor Soluno. Omdat Soluno ook al gebruik maakt van Telepo’s platform, zullen er geen technologische veranderingen zijn voor hun medewerkers en klanten. De coalitie zal investeren in de groei en innovatie van hun platform en eigen IP diensten.

Patrik Sörqvist, CEO van Soluno, geeft aan dat Soluno voortdurend sterke organische groei heeft gegenereerd door de kanalen en eindklanten te voorzien van innovaties die gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige bedrijfscommunicatie mogelijk maken. “Door toe te treden tot de Destiny familie wordt onze Europese visie werkelijkheid en zullen we samen de Europese UCaaS markt transformeren,” aldus Patrik Sörqvist.

De gecombineerde Destiny groep telt nu ruim 600 werknemers in 6 landen (België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland en het VK), en zal naar verwachting in 2021 een omzet van €170m genereren. Q Advisors, een toonaangevende internationale investeringsbank gericht op telecom, media en technologie, trad op als exclusief financieel adviseur van Destiny in verband met deze transactie.

“We verwelkomen elke nieuwe collega in de Destiny familie. Onze gecombineerde kracht zal de Europese UCaaS markt voorgoed veranderen. Destiny heeft een track record van bedrijfsintegratie waarbij de nadruk ligt op toekomstige groei, niet op herstructurering op korte termijn. In de komende tijd zullen we een visie ontwikkelen over hoe onze gecombineerde routekaart van producten en diensten zowel onze bestaande klanten zal ondersteunen, als nieuwe klanten in heel Europa zal winnen,” besluit Daan De Wever.

Gerelateerde berichten...

X