devolo maakt instellen draadloos netwerk nog gemakkelijker

Steeds meer apparatuur in huis kan niet zonder een stabiele wifi-verbinding. Denk aan smartphones, tablets of laptops. Niettemin blijkt het instellen van een draadloos netwerk niet eenvoudig. Wifi-adapters van devolo maken hier een eind aan door een eenvoudige, gestandaardiseerde installatie. Het is nu voor het eerst mogelijk om een thuisnetwerk uit te breiden met één druk op de knop dankzij de Wi-Fi Clone-functie op de dLAN® 500 WiFi en dLAN 500 AV Wireless+-modellen.

De dLAN 500 WiFi en dLAN 500 AV Wireless+ WiFi-adapters voorzien in een snel, veilig en stabiel draadloos thuisnetwerk met dekking in iedere ruimte. Netwerkspecialist devolo vereenvoudigt netwerkinstallatie met de toevoeging van de nieuwe Wi-Fi Clone-functie aan deze twee modellen. Met deze functie zijn wifi-accesspoints met één druk op de knop toe te voegen door data veilig vanaf de router naar de accesspoints te sturen. Gecompliceerde configuratie is niet nodig. Deze aanpak zorgt verder voor zeer hoogwaardige WiFi-verbindingen in alle ruimtes in huis. Doordat de wifi-adapters optimaal integreren met de wifi-router zien eindgebruikersapparaten één netwerk. Het is niet nodig om data opnieuw in te voeren. Dat is ideaal voor stressvrij surfen met een smartphone, tablet of laptop in iedere ruimte.

Betere prestaties dan conventionele wifi-repeaters
In plaats van een centrale router die alle ruimtes in huis van wifi moet voorzien, biedt devolo een oplossing met verspreide accesspoints. Deze vormen samen met een Wifi-router een groot, gedeeld wifi-netwerk. Mobiele apparaten zoeken naar het sterkste accesspoint, zodat er altijd een perfecte verbinding is.

De draadloze wifi-accesspoints maken verbinding met het internet via de Powerline-technologie die gebruikmaakt van de elektrische bekabeling in huis. Dankzij deze technologie heeft een verbinding geen last van dikke muren en biedt iedere accesspoint de volledige internetbandbreedte. Dat is totaal tegenovergesteld aan de traditionele wifi-repeaters die een zwak wifi-signaal versterken.

Wifi gemakkelijk in iedere ruimte te realiseren
Het installeren van een veilige wifi-uitbreiding is nog nooit zo eenvoudig geweest. Er is zelfs geen computer meer nodig voor het gebruik van devolo Wi-Fi Clone. Installatie is mogelijk door één druk op de knop en vereist geen speciale kennis. De eerste stap is het plaatsen van een wifi-adapter, zoals de dLAN 500 WiFi, in een stopcontact vlakbij de router. Door te drukken op de encryptie-knop op de adapter en de WPS-knop op de router neem de dLAN-adapter de wifi-configuratie van de router over. De dLAN 500 WiFi is vervolgens overal in huis te plaatsen om te fungeren als een Wifi-accesspoint. Wanneer er meer Wifi-adapters toegevoegd moeten worden, is het alleen nodig om ze in een stopcontact te steken. Zij nemen dan de wifi-configuratie automatisch over.

Nieuwe functies van devolo wifi-adapters
Naast de Wi-Fi Clone-functie heeft devolo ook nog andere nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd aan zijn Wifi-adapters. De beide nieuwe modellen zijn voorzien van geavanceerde wifi time control, wat zorgt voor een meer individuele gebruikerservaring.

 

Gerelateerde berichten...

X