Digital Realty en Rackspace bouwen energie-efficiënt datacenter

Digital Realty en Rackspace gaan samen een nieuw datacenter bouwen van ruim 12.000 m2. Het bouwproject vindt plaats in Crawley, Verenigd Koninkrijk en bestrijkt zo’n zes hectare. Uiteindelijk komen er vier datasuites met een totale capaciteit van tien megawatt (MW). De eerste oplevering – van zes MW verdeeld over twee datasuites – staat gepland voor de eerste helft van 2015.

Het nieuwe datacenter is specifiek voor Rackspace ontworpen om hiermee zowel de operationele efficiëntie te vergroten als de compatibiliteit en schaalbaarheid volgens het Open Compute-principe. Rackspace en Digital Realty combineren hun expertise in het ontwikkelen en ontwerpen van een datacenter dat zeer energie-efficiënt is en een zeer concurrerende prijs per kW biedt. De faciliteit biedt de mogelijkheid voor uitbreiding naar andere gebouwen en wordt, vooruitlopend op de vraag bij Rackspace, in fasen gebouwd.

Het datacenter is het eerste in het Verenigd Koninkrijk dat op deze schaal gebruikmaakt van innovatieve, indirecte buitenluchtkoelingstechnologie zonder mechanische koeling. Hierdoor wordt tot wel tachtig procent minder energie verbruikt, die nodig is om het datacenter te laten draaien. Het gebruik van deze innovatieve technologie laat zien dat zowel Digital Realty als Rackspace werk maken van de ASHRAE-richtlijnen voor energie en duurzaamheid.

Mark Roenigk, COO van Rackspace: “Onze hosting- en clouddiensten zijn bedrijfskritisch voor onze klanten. Het is belangrijk dat hun data toegankelijk is, veilig opgeslagen is en veilig wordt beheerd. Dit stond voorop bij elke beslissing die we samen met Digital Realty maakten over het ontwerp van het datacenter. Efficiency was daarbij ook van groot belang. Van het minimaliseren van afval en de invloed op het milieu tijdens het bouwen tot en met het gebruiken van efficiëntere ledverlichting en milieuvriendelijk gemaakte verf. We zijn trots dat we betrokken zijn bij de bouw van een van de groenste datacenters in het Verenigd Koninkrijk.”

Michael F. Foust, CEO van Digital Realty: ”We zijn blij om wederom samen met Rackspace te werken aan een baanbrekend project. Het nieuwe datacenter van Rackspace is bijzonder vanwege de grote aandacht voor efficiëntie en duurzaamheid. De potentiële energiebesparing is enorm en we zijn enthousiast over de mogelijkheden. De visie van Rackspace om tegemoet te komen aan de bedrijfskritische behoeften van zijn klanten in combinatie met onze ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van grote datacenters wereldwijd, stelt ons in staat om Rackspace te helpen met het vergroten van zijn klantenbestand in Europa en daarbuiten.”

Klanten uit alle regio’s kunnen het datacenter gebruiken. Rackspace verwacht echter dat het merendeel van de aanvragen afkomstig is van klanten uit het Verenigd Koninkrijk en Europa. Roenigk: “De bouw van nog een datacenter in het Verenigd Koninkrijk beantwoordt de vraag uit de markt en biedt groeikansen voor bedrijven in heel Europa.”

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X