Dimension Data versnelt ontwikkeling van compleet VCaaS-aanbod

Met het oog op het uitbreiden van zijn Managed Services for Visual Communications-dienstverlening (MSVC) neemt Dimension Data het bedrijf Teliris volledig over voor een niet nader genoemd bedrag. Teliris is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat managed cloud-videoservices biedt vanuit vestigingen in London, Connecticut en New York. De overname sluit aan op de agressieve groeiplannen van Dimension Data. De acquisitie biedt het bedrijf direct de nodige schaalgrootte in de cloud- en managed video-arena.

Teliris is opgericht in 2001. Het bedrijf is een van de pioniers in het bieden van cloud-based managed telepresence-diensten. Het levert telepresence- en videoconferencing-diensten via het eigen Lentaris™-platform.

Dimension Data is wereldwijd de grootse video-integrator in termen van omzet en endpoints. Dimension Data biedt wereldwijd ook de meest complete set van on-premise, managed, private cloud- of ‘as-a-service-’ videodiensten. Via zijn MSVC-dienstverlening coördineert Dimension Data meer dan 20.000 gesprekken per maand voor 430 klanten over meer dan 5.600 Cisco- en Polycom-endpoints.

Steve Nola, Group Executive van de ITaaS-service unit van Dimension Data: “De overname van Teliris is een investering in skills en expertise. Dit biedt Dimension Data meer schaalgrootte ter ondersteuning van de groei in onze Managed Services for Visual Communications-activiteiten. De cloud-mogelijkheden van Teliris vullen het bestaande portfolio van de cloud- en managed services van Dimension Data aan. Dit biedt ons, in combinatie met de ruime ervaring en de uitgebreide skillset van de Teliris-medewerkers in Amerika en Engeland, de mogelijkheid om een echte Video Conferencing-as-a-Service-dienst op de markt te brengen.”

Jeff Tench, CEO van Teliris: “Teliris zocht naar samenwerking met een leidende partij op het gebied van video en managed services. De breedte van het Dimension Data-aanbod, gecombineerd met de rijke geschiedenis van Teliris op het gebied van telepresence en hoogwaardige managed services, zorgen voor een krachtige combinatie in de markt. De klanten van Teliris profiteren hiervan doordat we vanuit de boardroom de stap zetten naar de desktop met een set van managed services voor het totale spectrum van Video en Unified Communications.”

Teliris blijft de komende tijd werken onder de eigen merknaam en diensten leveren zoals het nu doet en blijft in die periode zijn bestaande managed services klanten ondersteunen op basis van zijn eigen technologieën en het eigen cloud-platform.

Gerelateerde berichten...

X