Dixons, MyCom en iCentre aan de slag met HRM/Payroll-software van AFAS

Bas Group, de grootste omnichannel retailer van Nederland, heeft gekozen voor de geïntegreerde (e)HRM/Payroll-oplossing van AFAS Software. De eigenaar van winkelformules Dixons, MyCom en iCentre heeft begin augustus na een intensief selectietraject gekozen voor de Leusdense softwareleverancier. Het implementatietraject is inmiddels in volle gang en vanaf 1 januari 2015 ontvangen alle 1400 medewerkers van Bas Group hun loonstrook digitaal via de software van AFAS.

De software van AFAS is een belangrijke pijler binnen het nieuwe HR-beleid van Bas Group, waarin vernieuwing, efficiency en digitalisering centraal staan. Tot op heden werkte de retailer met zes verschillende HR-pakketten en werd een deel van de HR-activiteiten geoutsourcet. “Om onze nieuwe HR-doelstellingen te behalen, moeten we de administratieve processen efficiënter inrichten en de regie volledig in eigen hand nemen,” aldus Marc van Leipsig, projectleider en interim HR-manager bij Bas Group. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar één geïntegreerd softwarepakket waarmee we de volledige HR-administratie vanaf 1 januari 2015 kunnen insourcen.”

Medewerkers van Bas Group hebben met de e-HRM-software van AFAS straks altijd en overal online inzicht in hun eigen HR-informatie. Via de HR-portal kunnen medewerkers zelf online verlof aanvragen, verzuim registreren en mutaties in bijvoorbeeld NAW-gegevens doorvoeren. Van Leipsig: “Met e-HRM brengen we HR terug naar de bron, en dat is de medewerker. De HR-afdeling heeft daardoor meer tijd over voor visie, advies en beleidsontwikkeling.”

Naast e-HRM gaat Bas Group ook gebruikmaken van de intranetfunctionaliteit van de softwareleverancier, AFAS InSite. Met AFAS InSite kunnen medewerkers en managers naast alle HR-zaken ook andere essentiële bedrijfs- en afdelingsinformatie eenvoudig op één plek terugvinden. AFAS InSite wordt het kanaal voor alle bedrijfscommunicatie. Papierstromen zijn hierdoor binnenkort verleden tijd.

“In de retailsector werken medewerkers vaak verdeeld over meerdere vestigingen, waardoor zij niet even binnen kunnen lopen bij HR met een vraag over bijvoorbeeld verlof of hun salaris. Daarnaast wordt er door HR-afdelingen vaak nog via de post met medewerkers gecommuniceerd,” vervolgt Van Leipsig. “In mijn optiek heeft daarom juist de retailsector baat bij de toepassing van e-HRM, omdat het bedrijven in staat stelt snel en effectief te communiceren met medewerkers en HR zo voor iedereen binnen handbereik is. AFAS bleek het meest complete HR-softwarepakket in de markt om dit binnen onze organisatie te realiseren.”

Op dit moment werken 93 retailbedrijven met de HRM/Payroll-software van AFAS. Samen zijn deze bedrijven goed voor 150.000 digitale loonstroken per maand. Naast Bas Group hebben ook The Phone House, Blokker, Zara Nederland, Intertoys, Prénatal, Schuurman Schoenen en Perry Sport gekozen voor AFAS Software.

Gerelateerde berichten...

X