Domino’s test pizzabezorging met drone op het strand van Zandvoort

Meebewegen in het nieuwe normaal zorgt ook voor meer flexibiliteit in de maaltijdbezorging. Het aantal bezorgbestellingen groeide de afgelopen maanden naar boven de 80%. Ook ziet pizzaketen Domino’s een stijgende populariteit om op alternatieve plekken te eten. Niet meer thuis, op werk of in een restaurant maar consumenten zoeken liever een eigen, veilige plek zoals op het strand of in het park.

Domino’s biedt al een tijdje de mogelijkheid om pizza te bezorgen op niet-standaard plekken onder de noemer ‘Order Anywhere’. Door middel van GPS kan de maaltijdbezorger precies zien waar hij of zij moet zijn om de pizza te overhandigen aan de klant. Vooralsnog gebeurt bezorging met een e-bike of scooter, maar vandaag testte Domino’s ook een nieuwe innovatie: bezorging per drone. Vandaag werd de eerste pizza per drone bezorgd op het Zandvoortse strand

Drones als toekomstige oplossing

“We testen met drones als toekomstige oplossing om op moeilijke of meer afgelegen plekken te komen zoals op het water. De vraag van consumenten om te bezorgen op alternatieve plekken zien we in een rap tempo groeien. Dat komt onder andere door Corona. Met Order Anywhere, een functie die werkt op basis van GPS kun je nu al waar en wanneer je wilt een pizza laten bezorgen. Maar met een fiets op het strand is toch net wat lastiger. En we houden wel van innovatie, vandaar de test met een drone. Wat ons betreft is de test geslaagd en zien we dronebezorging als iets voor de nabije toekomst. Wanneer we daadwerkelijk met drones kunnen bezorgen, hangt onder andere af van wetgeving, vertelt Marianne Kemps, woordvoerder van Domino’s Nederland.”

 

Gerelateerde berichten...

X