EIT Digital Challenge: Nederlandse Quantoz een van de beste fintech scaleups

EIT Digital heeft de Nederlandse scaleup Quantoz uitgeroepen als een van de beste scaleups van Europa. Het bedrijf werd tweede in de categorie Digital Finance van de EIT Digital Challenge. De eerste prijs ging naar het Ierse Sedicii Innovations en de Britse Cuvva heeft de derde prijs ontvangen in de Londense Leadenhall Building waar zeven finalisten met elkaar wedijverden in deze prestigieuze Europese contest.

De Quasar Digital Cash Solution van Quantoz biedt een infrastructuur voor onmiddellijke betaling en afwikkeling van transacties tussen bedrijven, mensen en the Internet of Things. Die infrastructuur voldoet aan alle compliance-eisen, zegt CEO Henri de Jong van Quantoz.

De Jong is zowel enorm verheugd als verrast. “Ik ben verrast omdat de andere pitches van de andere finalisten zo sterk waren en blij verrast met het geloof van de jury dat onze technologie tot een groot payment-infrastructuur kan leiden. De prijs betekent een bevestiging van dat we op de goede weg zijn. De EIT Digital Challenge heeft van alle contesten de meest Europese uitstraling. We hebben al meteen in London interessante gesprekken met diverse partijen gevoerd en verolggesprekken gepland.”

De winnende technologie in de  EIT Digital Challenge in de categorie Digital Finance van Sedicii Innovations betreft een authentificatie technologie die de digitale identiteit van klanten beschermt. Die technologie elimineert transmissie, opslag en blootstelling van private gebruikersgegeven tijdens identiteitscontrole. CEO Rob Leslie zegt: “We zijn EIT Digital bijzonder dankbaar voor het uitschrijven van deze wedstrijd. Dat heeft ons de kans te geven te wedijveren met de beste fintech startups in Europa. We kijken er erg naar uit om met EIT Digital verder te werken om groei in nieuwe markten te bewerkstelligen.”

Autoverzekering

Cuvva biedt een nieuw soort autoverzekering.  Mensen die een auto lenen van vrienden of familie kunnen via een app een autoverzekering kopen voor een korte periode, van een uur tot een dag

Innovatienetwerk

De drie beste scaleups van Europa winnen toegang tot EIT Digital’s pan-Europese innovatienetwerk en kunnen desgewenst groei-ondersteuning krijgen van de EIT Digital Accelerator. De eerste prijswinnaar wint daarbij nog een geldbedrag van 50.000 euro.

Over EIT Digital Challenge

De EIT Digital Challenge is een wedstrijd van EIT Digital die de meest innovatieve en snelgroeiende digitale technologie startups (scaleups) identificeert met het doel hen te helpen hun bedrijf internationaal verder te laten groeien. De wedstrijd bestaat uit vijf categorieen: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing, Digital Infrastructure en Digital Finance. Sinds de eerste wedstrijd is gehouden in 2014, hebben meer dan 1400 teams uit 27 Europese landen meegedaan in de EIT Digital Challenge.

Vorige winnaars waren Konux (Duitsland), die nu ook in de Verenigde Staten opereert, Undagrid (Nederland), wier technologie op Europa’s grootste luchthavens wordt ingezet Sentryo (Frankrijk), die begin dit jaar nog twee miljoen euro heeft opgehaald.

Over EIT Digital

EIT Digital is dé Europese educatieve en ondernemingsgerichte organisatie die de digitale transformatie van Europa stimuleert. Doel is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren. Dit doet EIT Digital door integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap en een pan-Europese samenwerking met 130 Europese organisaties, MKB’s, startups, universiteiten en onderzoeksinstituten. Hierdoor weet EIT Digital baanbrekende digitale innovaties naar de markt te brengen. EIT Digital is een ‘Knowledge and Innovation Community’ van het European Institute of Innovation and Technology.

Gerelateerde berichten...

X