Elektronische toegangsystemen vergroten veiligheid datacenters

In industrierapporten worden IT-beslissers gewaarschuwd dat overheidsregelgeving naar alle waarschijnlijkheid vanaf 2016 minimale fysieke beveiligingsniveaus voor de infrastructuur van datacenters zal gaan voorschrijven. Het zal dan niet langer zijn toegestaan om data ergens op te slaan waar geen strenge veiligheidsprotocollen gelden. Leidinggevenden zullen zich dan ook nu al moeten gaan voorbereiden op deze veranderingen.
Dit betekent dat, door de snel groeiende markt voor datacenters, het management ervan er een groeiende zorg en verantwoordelijkheid bij krijgt betreffende de fysieke en netwerkbeveiliging van de centers. Als gevolg hiervan zal meer nadruk komen te liggen op het beheersen en beperken van toegang tot deze omgevingen. De beveiligingssystemen van datacenters zijn doorgaans gericht op de fysieke toegang tot de perimeter-, gebouw- en serverruimte-ingangen. Niettemin is het beschermen van de assets in het datacenter een cruciaal aspect van het totale beveiligingsysteem, van beveiliging van de directe omgeving tot en met de racks. Vandaar dat access control – als onderdeel van een totaal beveiligingmanagementsysteem – een essentiële rol speelt bij het ontwerp, de bouw en de infrastructuur van datacenters.
Inbreuk op de veiligheid kan niet alleen leiden tot meer uitval, resulterend in operationele verliezen voor een bedrijf, maar kan ook twijfel zaaien over de betrouwbaarheid van de provider en de integriteit en reputatie van bedrijven in de markt schaden. Binnen een typisch beveiligingskader, worden de veiligheidsmaatregelen, die worden genomen als een persoon een kamer binnenkomt, vaak over het hoofd gezien, terwijl serverkabinetten hetzelfde niveau van beveiliging vereisen als wordt gebruikt bij de toegangscontrole tot het datacenter. Het verifiëren van gebruikergegevens tot op rack-niveau is van cruciaal belang, omdat dit het kostbare lekken van data en boetes voor het niet nakomen van regelgeving, kan voorkomen, met name bij collocatie centra die vele kabinetten huisvesten voor dataopslag voor meerdere organisaties. Een compleet elektronisch toegangsysteem is dan de beste manier om de gebouwbeveiliging en de toegang tot op rack-niveau te koppelen.

Het is van vitaal belang dat er veel zorg wordt besteed aan de keuze van elektronische vergrendelingsystemen. Betrouwbare, intelligente toegangshardware en -systemen helpt opzettelijk misbruik van apparatuur te voorkomen, en is van toegevoegde waarde voor het ontwerp van kabinetten.
Southco heeft zijn expertise op het gebied van het ontwerpen van toegangsoplossingen gecombineerd met innovatieve elektronische vergrendeling en toegang tot het hoogst bereikbare op het gebied van intelligente en veilige toegangscontrole. Het bedrijf levert een verscheidenheid aan technologisch geavanceerde oplossingen, waarmee aan vele uiteenlopende toepassingseisen kan worden voldaan.

Gerelateerde berichten...

X