Emerson introduceert nieuwe generatie rack-PDU-producten

Optimale beschikbaarheid en hoogste efficiëntie in vergelijking met andere toonaangevende leveranciers van rack-PDU’s

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson en wereldwijd toonaangevend in het optimaliseren van de beschikbaarheid, capaciteit en efficiëntie van bedrijfskritische infrastructuur, introduceert een nieuwe serie PDU’s, waaronder de MPH2 managed rack-PDU en de RPC2-communicatiemodule. Deze nieuwe generatie is vanaf juli in geheel Europa, het Midden-Oosten en Afrika leverbaar en biedt volgens onafhankelijke tests de hoogste mate van beschikbaarheid en efficiëntie in vergelijking met andere belangrijke leveranciers van beheerde rack-PDU’s.

De MPH2 rack-PDU heeft een van de hoogste temperatuurtoleranties in de branche en biedt in combinatie met de RPC2-communicatiemodule uitgebreide mogelijkheden voor beheer op afstand en realtime bewaking en regeling van de aangesloten lasten. Dit zorgt voor optimale beschikbaarheid, terwijl IT-managers veranderingen in het datacenter kunnen bewaken, voorspellen en beheren. Dankzij de integratie met standaard industrieprotocollen voor beheer en verificatie is de MPH2 rack-PDU eenvoudig in bestaande IT- en communicatienetwerken te integreren.

“Wij hebben verschillende vooraanstaande rack-PDU-oplossingen getest en vastgesteld dat Emerson MPH2 de hoogste niveaus van beschikbaarheid en efficiëntie biedt”, zegt Craig Hillman, CEO van DfR Solutions, een onafhankelijk testinstituut dat het geschakelde model van de MPH2 beheerde rack-PDU met RPC2-communicatiemodule heeft vergeleken met drie vooraanstaande concurrerende rack-PDU’s.

Het nieuwe aanbod biedt voor het datacenter de volgende voordelen:
·         Hoge mate van beschikbaarheid: Door het gebruik van bistabiele relais en de RPC2-communicatiemodule maakt de MPH2 rack-PDU een basis-energievoorziening mogelijk voor aangesloten belastingen wanneer de in de units ingebouwde intelligentie ooit zou worden aangetast. Rack-PDU’s bevinden zich gewoonlijk achter in het rack in de buurt van het hot-aisle, zodat ze blootgesteld worden aan de hoogste temperaturen die in het datacenter te vinden zijn. Op deze plek zijn temperaturen van vijftig graden Celsius heel gewoon. De MPH2 rack-PDU kan nominaal werken bij temperaturen tot zestig graden Celsius, waardoor de beschikbaarheid van het systeem toeneemt.
·         Geoptimaliseerd energie- en capaciteitsbeheer: De MPH2 heeft het laagste energieverbruik van alle modellen geschakelde rack-PDU’s. Gebaseerd op een vergelijking tussen verschillende modellen geschakelde rack-PDU’s voor een normaal datacenter met honderd racks en een PUE van 1,9 kan de MPH2 voor een jaarlijkse kostenbesparing zorgen van € 76 per rack, oftewel € 7600 per jaar voor een middelgroot datacenter met honderd racks.
·         Vereenvoudigde integratie in beheertools: Besparingen worden eveneens bereikt door de IP-verbindingen van gebruikers en de bewaking van de apparaten te consolideren, waarbij maximaal vier MPH2 rack-PDU’s onderling verbonden kunnen worden tot een rack-PDU-array. De apparaten ondersteunen alle belangrijke industriële normen en protocollen voor beheer, verificatie en encryptie en zijn volledig te integreren in de leidende systemen van Emerson Network Power op het gebied van KVM, seriële consoles en infrastructuurbeheer. Bovendien integreren ze informatie op rackniveau over energieverbruik en omgevingsomstandigheden met datacenterbeheersoftware op een hoger niveau, geleverd door Emerson of door derden.
·         Eenvoudige fysieke en elektrische integratie: De rack-PDU’s kunnen voorgemonteerd in racks van Emerson Network Power worden geleverd, zodat een snelle inzet mogelijk is en resources in het datacenter voor andere kritieke taken kunnen worden gereserveerd. Ze kunnen eveneens zonder gereedschap in de meeste industrieracks worden gemonteerd.

De RPC2-communicatiemodule maakt een snelle upgrade mogelijk van de netwerkcommunicatie, met precisiesensoren en een display-interface die lokaal of extern benaderbaar is via infrastructuurbeheersoftware. Het systeem biedt managers van datacenters de mogelijkheid om belangrijke elektrische waarden en omgevingsparameters eenvoudiger te kunnen meten, om drempels, alarmeringen en meldingen in te stellen en individuele ontvangers en/of belastingsgroepen en apparaten te regelen en te beheren. De zeer nauwkeurige meting (+/- 1 procent) en de rapportagefuncties van de module maken een proactief beheer van aangesloten apparatuur mogelijk, evenals ondersteuning voor het doorberekenen van de gebruikslast van het datacenter aan IT-klanten.

“Intelligente PDU’s voor racks worden steeds belangrijker voor bedrijven die steeds hogere snelheden, meer intelligentie en lagere kosten in hun datacenters wensen”, zegt dr. Peter Koch, Sr. VP engineering & product management voor Emerson Network Power EMEA. “Deze geavanceerde PDU’s maken een optimalisatie van capaciteit en resources mogelijk, maken het datacenter robuuster en zorgen voor een vereenvoudigde integratie met beheertools; zo voldoen ze uiteindelijk aan deze belangrijke behoeften van klanten.”

Gerelateerde berichten...