EnGenius lanceert eerste Wi-Fi 6E-toegangspunt voor MKB

EnGenius Technologies Inc., een wereldwijd actieve fabrikant van toekomstbestendige bedrijfsnetwerkoplossingen, heeft vandaag de release aangekondigd van het allereerste Wi-Fi 6E-toegangspunt, bestemd voor de MKB-markt. Het ECW336 Wi-Fi 6E indoor tri-band-toegangspunt voor plafondmontage is in combinatie met het Qualcomm Networking Pro 1210-platform bedoeld voor het onlangs vrijgegeven 6 GHz-spectrum.

Het EnGenius Cloud ECW336-toegangspunt markeert de eerste stappen van het bedrijf in de wereld van Wi-Fi 6E. Experts voorspellen dat in de komende drie jaar maar liefst 500 miljoen Wi-Fi 6E-apparaten op de markt komen, die het enorme, ongerepte Wi-Fi-potentieel kunnen benutten. Het spectrum van de 2,4- en 5 GHz-band is in totaal 560 MHz breed en bevat 27 kanalen. De 6 GHz-band alleen al heeft een spectrum van 1200 MHz met 59 kanalen.

Het ECW336-toegangspunt kan met zijn 6E-prestaties gemakkelijk de steeds hogere bandbreedte-eisen aan van drukke omgevingen als meergezinswoningen, seniorenflats, studentenhuisvesting, universiteiten, winkels, kantoren, resorts, stadions of ziekenhuizen.

Zowel zakelijke professionals als consumenten staat een adembenemende wifi-verbindingssnelheid te wachten. Vrijwel geen lagging of buffering meer. Geen eindeloze wachttijden meer bij het downloaden. De toekomst van razendsnelle, onbelemmerde wifi is eindelijk aangebroken.

Topkenmerken van het ECW336 toegangspunt:

  • Werkt in de 6 GHz-band, met storingsvrije signalen die de weg vrijmaken voor innovatie.
  • Heeft toegang tot 14 extra 80 MHz-kanalen of 7 extra super-wide 160 MHz-kanalen om knelpunten te voorkomen en daadwerkelijk gigabit-wifi te realiseren.
  • Heeft een krachtige quad-coreprocessor voor exponentieel betere prestaties.
  • Bevat drie radio’s (2,4 GHz, 5 GHz en nu ook 6 GHz) en ondersteunt daarmee duizenden bestaande en nieuwe apparaten.
  • Beschikt over de zeer efficiënte Wi-Fi 6-technologie die een enorm aantal verbindingen kan verwerken en betere communicatie levert.
  • Heeft een 5 Gbps-ethernet-poort waarmee het gemakkelijk mogelijk is gigabit-wifi en een groter aantal gebruikers te ondersteunen.
  • Bevat nieuwe diagnosetools, spectrumanalyse en realtime kanaalgebruik voor betere wifi-prestaties, mogelijk gemaakt door EnGenius Cloud PRO.

De hoge efficiëntie van Wi-Fi 6-technologie wordt steeds duidelijker in de apparaten van vandaag, maar de ware kracht van deze functies komt nu pas tot uiting in de enorme, onontgonnen wereld van de 6 GHztechnologie. Gebruikers zullen nu beseffen wat echte draadloze gigabit-snelheid werkelijk betekent.

Dit is het moment om te profiteren van deze baanbrekende technologie. De ECW336 is wereldwijd leverbaar vanaf het eerste kwartaal van 2022.

Gerelateerde berichten...

X