Epicenter en < /salt> lanceren carrière-programma om tekort IT’ers op te lossen

Volgens onderzoek is er in Nederland volgend jaar een tekort van 54.000 IT’ers. Daarom lanceren Epicenter en School of Applied Technology (kortweg: < /salt>) een carrière-programma voor programmeurs met een track-record in diversiteit.

Het programma werd gelanceerd tijdens de opening van Epicenter in Amsterdam. Epicenter is een huis voor digitale innovatie en ecosysteem voor snelgroeiende (digitale) bedrijven en corporates die willen groeien. Het bedrijf is actief in Helsinki, Oslo, Stockholm en Amsterdam.

Douwe Dirks, Country Manager bij Epicenter Amsterdam: “De Nederlandse economie groeit mede dankzij het succes van de tech-sector. Daarvoor zijn programmeurs nodig, waar echter een groot gebrek aan is.

Daarom willen we met < /salt>, een toonaangevende JavaScript-opleider, dit tekort helpen oplossen. Door Nederlanders met allerlei achtergronden uit te nodigen om zich aan te melden voor dit programma, maken we de technologiesector hopelijk wat meer divers. We zijn verheugd om dit programma, samen met < /salt> te lanceren tijdens onze officiële opening.”

 

Ecosysteem van Epicenter voor snelle ontwikkeling programmeurs

Richard Andemark is CEO en medeoprichter van < /salt>. Nadat zijn laatste bedrijf verkocht is aan Microsoft, wilde hij het tekort aan IT-professionals oplossen. “De deelnemers aan ons programma willen hun interesse in technologie omzetten in een baan. Het programma duurt drie maanden en kost hen niets. De negentig procent die slaagt, gaat gegarandeerd aan de slag als programmeur omdat we ze in dienst nemen.”

Andemark prijst de omgeving waarin de programmeurs hun vaardigheden uiteindelijk zullen inzetten. “Doordat we onderdeel zijn van het ecosysteem in Epicenter, gaan ze na afloop van het programma 12 maanden bij een van onze partners aan de slag als consultant. We hebben al 90 studenten in Stockholm opgeleid tot een Full Stack JavaScript-programmeur.”

< /salt> en Epicenter willen zo’n 30 deelnemers werven die eerst een selectieprocedure doorlopen. Het programma start in januari en de deelnemers zullen afstuderen in april. Van de 90 deelnemers van eerdere programma’s in Zweden, was 40 procent vrouw en telden de deelnemers 20 nationaliteiten.

Gerelateerde berichten...

X