Erasmus MC professionaliseert met AFAS Software

Per direct gaat het Erasmus MC het softwarepakket Profit van AFAS Software inzetten om primair de Payroll-service te ondersteunen met als doel om een goede basis voor het strategisch HR-beleid neer te zetten. Hiermee bedient het softwarebedrijf, dat al 41 Nederlandse ziekenhuizen als klant mag rekenen, nu ook de 13.000 medewerkers van het grootste academisch medisch centrum van Nederland.

De implementatie van AFAS Profit start per direct, en zal per januari 2017 afgerond worden. “In de gezondheidszorg zien we de verschuiving dat grote maatwerk ERP-systemen steeds vaker plaatsmaken voor een hoogfunctioneel, modern systeem als Profit”, aldus Gerben Eversdijk, Commercieel Manager bij AFAS Software. “De efficiëntie die dit oplevert geeft zorginstellingen de mogelijkheid om strategisch HR te implementeren. We zijn er heel trots op dat Erasmus MC dit met AFAS gaat realiseren”.

Afname van complexiteit
“Wij hebben gekozen voor AFAS Profit omdat wij hiermee voor onze salarisverwerking in control komen en dit het fundament legt voor de verdere ontwikkeling van onze strategische HR-doelstellingen”, aldus Jan Jaap Ensing, HR-directeur Erasmus MC. “Ook heeft de marktpositie van AFAS binnen de ziekenhuizen een doorslaggevende rol gespeeld, evenals de visie waarmee de inschrijving tot stand is gekomen.”

In de aanbesteding heeft AFAS ervoor gekozen de complexiteit en intelligentie van alle processen binnen één systeem te houden. “Het invoeren van salarisgegevens tot het aanleveren van gegevens voor derde partijen, zoals pensioenfondsen, is gewaarborgd met AFAS Profit. Door de intelligentie naar één applicatie terug te brengen, krijgt Erasmus MC meer controle en regie op de Payroll- en de HR-doelstellingen”, aldus Eversdijk.

 

Gerelateerde berichten...

X