Erkende wifi-experts starten WiFi Wise

Bijna ieder draadloos netwerk presteert onder de maat. Het aanleggen van een wifi-netwerk wordt door velen onderschat, terwijl wifi voor vrijwel alle bedrijven levensbehoefte nummer één is. Reden voor twee Certified Wireless Networks Experts (CWNE), Peter Paul Engelen en Raymond Hendrix, om WiFi Wise op te richten dat ieder wifi-probleem kan oplossen.

Veel organisaties kampen met een slecht draadloos netwerk. Dat leidt tot irritatie onder werknemers. Bij bedrijfskritische applicaties is slecht wifi al helemaal onaanvaardbaar. Oorzaken van een slecht werkend draadloos netwerk zijn legio.

Zo worden er meestal geen metingen uitgevoerd voor de aanleg van wifi. Ook worden bronnen van interferentie niet opgespoord en bij groei van het bedrijf wordt vergeten dat het netwerk moet meegroeien.

Hoe het wel moet, weten de partners van WiFi Wise, Peter Paul en Raymond, twee door de wol geverfde experts in draadloze netwerktechnologie. Zij helpen organisaties bij het ontwerpen, inrichten en verbeteren van hun wifi-netwerk. De twee beschikken over diepgaande technologische kennis, onder andere opgedaan tijdens de lange, intensieve opleiding tot Certified Wireless Network Expert (CWNE).

Dit certificaat wordt uitgereikt door het internationale opleidingsinstituut Certified Wireless Network Professional (CWNP). Deze organisatie wordt algemeen erkend als dé standaard voor onafhankelijke training en certificering rond draadloze netwerken. Slechts een enkeling bereikt de hoogste CWNE-status: wereldwijd zijn het er 290.

Unieke expertise: Engelen en Hendrix zijn twee van de drie Nederlandse CWNE’s.

De twee toonaangevende wifi-experts hebben sinds kort hun krachten gebundeld. WiFi Wise wil organisaties helpen met alle wifi-vraagstukken, ongeacht merk en type apparatuur dat wordt gebruikt of in welke vertical een bedrijf actief is.

“We kunnen op elk moment binnen een wifi-traject helpen, of het nu gaat om ontwerp, configuratie, implementatie of probleemoplossing”, laat Engelen weten. Collega Hendrix vult aan: “Wij beginnen altijd met het meten en analyseren van het netwerk met behulp van een groot aantal specialistische tools die in eigen bezit zijn. Ons onderscheidend vermogen hierbij is dat we masters in Advanced Radio Frequency (RF) zijn.”

WiFi Wise heeft nog een tweede doelstelling: het op de kaart zetten van de CWNP-certificeringen in Nederland. “Er zijn veel opleidingen van leveranciers zoals Cisco, Aruba of Ruckus. Daarmee vergeleken is een vendor-onafhankelijke wifi-certificering als CWNP relatief onbekend. En dat is jammer”, zegt Hendrix. “Trainingen van leveranciers leren je hoe je een product implementeert. Daar is niets mis mee, maar CWNP geeft een diepgaander inzicht. Je krijgt uitleg over de basisprincipes van draadloze technologie. Bijvoorbeeld de natuurkundige regels achter een goed werkend RF-signaal. Alleen als je de logica achter draadloze communicatie begrijpt, ben je in staat om wifi-problemen fundamenteel op te lossen.”

Bedrijven kunnen WiFi Wise inhuren als er ondersteuning nodig is bij wifi-projecten, maar het bedrijf geeft ook trainingen. “We delen graag onze kennis. We vinden het belangrijk dat IT’ers goed beslagen ten ijs komen als ze wifi-netwerken aanleggen. Aangezien we beiden een jarenlange studie achter de rug hebben en beschikken over zeer veel ervaring, zijn we breed inzetbaar. Geen wifi-vraagstuk is te ingewikkeld. Sterker nog, we zien het als een uitdaging om lastige wifi-problemen tot een goed einde te brengen!”

Gerelateerde berichten...

X