Esri onderscheidt Shell voor geo-informatie en kaarten

Energieconcern Royal Dutch Shell heeft de Enterprise GIS Award uitgereikt gekregen van Esri – het bedrijf dat wereldwijd marktleider is in geografische informatiesystemen (GIS). Met het ArcGIS-platform van Esri stelt Shell geografische data en (interactieve) kaarten beschikbaar aan alle dochterondernemingen van het energieconcern, waar ook ter wereld.

Door de award erkent Esri de vooruitstrevende rol van Shell op het gebied van geografische informatiesystemen. In het bijzonder is er waardering voor de aanpak van het beheer van Esri’s software: het ter beschikking stelling van het platform voor de gehele organisatie. De award werd uitgereikt tijdens de openingssessie van de Esri International User Conference in San Diego, te midden van 16.000 GIS-professionals.

MyMaps

Shell gebruikt ArcGIS onder meer in MyMaps, een portaal voor alle medewerkers om eenvoudig toegang te krijgen tot informatieproducten. Traditionele technische gebruikers maken en beheren de ‘achterkant’, terwijl medewerkers uit de hele organisatie gebruik kunnen maken van de informatieproducten voor het nemen van betere beslissingen. Dit is van toepassing op onderwerpen, zoals: seismische lijnen en gebiedsinrichting, het in kaart brengen van gebieden, faciliteitsmanagement en detailhandel. Daarnaast gebruikt Shell het Incident Command System, waarin met geo-informatie een common operation picture (gedeeld beeld) wordt gecreëerd. Jack Verouden, Chief Surveyor bij Shell Exploratie en Productie: “Dit systeem is onmisbaar om goed te kunnen reageren op noodsituaties.”

“Geo-informatie en het daarbij behorende informatiesysteem, GIS, zijn essentieel voor ons bedrijf. GIS speelt een cruciale rol in het creëren van nieuwe inzichten, risicomanagement, gezondheid, veiligheid, milieu en uiteraard ook voor kostenbesparingen”, zegt Verouden. “Ik ben trots op het feit dat Shell de Enterprise GIS Award van Esri in ontvangst mag nemen.”

Ontwikkelingen bij Shell

Esri’s CEO en oprichter Jack Dangermond kijkt met bewondering naar de ontwikkelingen binnen het olie- en gasconcern. “Shell was één van onze eerste gebruikers uit de energiesector. In de laatste jaren breidde ze het gebruik van GIS enorm uit. De organisatie bewijst continu voorop te lopen door hun innovaties.”

Shell werkt in meer dan zeventig landen wereldwijd en staat bekend om het geavanceerde gebruik van technologie en haar innovatieve benadering om te bouwen aan een duurzame toekomst in de energiewereld.

 

Gerelateerde berichten...

X