Europeanen gebruiken verschillende tactieken om lege smartphone te voorkomen

49% van de Europeanen neemt een oplader of powerbank mee om maar niet met een lege smartphone te komen zitten. Dit blijkt uit onderzoek dat door Huawei is uitgevoerd onder meer dan 10.000 respondenten uit zeven verschillende landen. Ook laat het onderzoek zien dat er drie types zijn wanneer het op het opladen van smartphones aankomt: ‘batterijbespaarders’, ‘boosters’ en ‘leners’. Bij welke groep hoor jij?

Bijna de helft van de Europeanen zijn ‘boosters’

Zodra zij hun kans schoon zien, leggen zij hun smartphone aan het stroom. 27% van de ‘boosters’ laadt de telefoon twee of meer keer per dag op. Zelfs als een booster al in het bezit is van een powerbank, is 18% van de boosters bereid om een nieuwe powerbank te kopen wanneer de batterij leeg is. Op zoek naar mede-boosters? In Europa vind je de meeste boosters in Portugal. Maar liefst 56% van de Portugezen verlaat het huis niet zonder oplader of powerbank.

‘Batterijbespaarders’: alles voor een lange baterijduur

Daarnaast zijn er de ‘batterijbespaarders’, de marathonlopers onder de batterijgebruikers. Zij doen er alles aan om hun batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan. Dit zijn de mensen die direct alle apps afsluiten en de telefoon vaak op vliegtuigmodus hebben staan.

Dit resulteert dan ook in een langere batterijduur, maar onhandig smartphonegebruik. 59% van de batterijbespaarders laadt de telefoon slechts één keer per dag op. De meeste batterijbespaarders redden het ook wel  even met een lege batterij, 72% van hen vindt dit geen probleem. Er zijn flinke verschillen tussen het bespaargedrag in de diverse Europese landen. Belgen zijn bijvoorbeeld niet zo gericht op besparen. Maar 24% van onze zuiderburen zorgt ervoor dat de batterij zo lang mogelijk meegaat. Aan de andere kant van het kanaal zijn ze aanzienlijk zuiniger: 39% van de Britten is een batterijbespaarder.

Een kwart van de Belgen is een ‘lener’

Iedereen kent wel een ‘lener’. Dit zijn de smartphonegebruikers die vaak met een bijna lege batterij zitten en vervolgens bij vrienden of collega’s een oplader moeten lenen. Dit kan verschillende redenen hebben: zij zijn hun oplader kwijt, vergeten op te laden of gaan inefficiënt om met apps. Een aanzienlijk deel (28%) van de leners legt hun mobiel – wanneer zij een oplader in handen kunnen krijgen – drie keer of vaker per dag aan het stopcontact. Wanneer de nood echt hoog is zijn leners ook eerder bereid te betalen voor een oplaadbeurt. 10% van de leners geeft aan te willen betalen voor een volle batterij wanneer de smartphone leeg is. Van de boosters en batterijbespaarders zegt maar 3% hier geld voor over te hebben. Onze zuiderburen moeten het vaakst aankloppen bij vrienden, familie of collega’s om een oplader te lenen: 25% van hen zegt een lener te zijn, wat 7% meer is dan het Europese gemiddelde

Korte batterijduur grootste frustratie

Europeanen ergeren zich massaal aan smartphones met een beperkte batterijduur – bij 60% van de Europeanen gaat de batterij korter dan 24 uur mee, in Italië en Ierland gaat het zelfs om 68%.  Een lege telefoon baart Europeanen zorgen, 57% van de respondenten vindt het vooral belangrijk om bereikbaar te zijn bij een noodgeval.  Het is dus niet verrassend dat een smartphone waarvan de batterij langer meegaat over het hele continent een breed gedeelde wens is: 85% van de Europeanen geeft aan een smartphone te willen die langer dan 24 uur gebruikt kan worden.

Huawei SuperCharge

Het onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de introductie van de Huawei P20 Pro die hoge ogen gooide op het gebied van batterijprestatie.  De P20 Pro is uitgerust met een 4000 mAh batterij die zelfs bij intensief gebruik zeer lang mee gaat. Daarnaast ondersteunt het toestel de SuperCharge technologie van Huawei, die snel laden en efficiënt batterijmanagement mogelijk maakt. Na 30 minuten SuperCharge is een batterij voor 58% opgeladen. De Huawei SuperCharge technologie is getest in een serie uitvoerige testen door wereldwijd erkende veiligheidsexperts en gecertificeerd door TÜV Rheinland.

“Wij zetten alles op alles om een van de grootste frustraties die smartphone-gebruikers ervaren op te lossen”. Aldus Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer bij Huawei West Europa. “Een korte batterijduur van smartphones levert veel ergernis op. Veel mensen voelen zich gedwongen een oplader mee te nemen, om er maar zeker van te zijn dat ze niet met een lege smartphone komen te zitten. De Huawei P20 Pro heeft een batterijduur die mensen maximale vrijheid biedt, dankzij het gebruik van kunstmatige intelligentie in het energiebeheer van de telefoon. Het optimaliseren van de levensduur van de batterij in onze smartphone blijft voor ons topprioriteit”.

Gerelateerde berichten...

X