Evalan start samenwerking voor access control management met Tsjechisch bedrijf IMA en TU Praag

Het Nederlandse IoT-bedrijf Evalan is een samenwerking aangegaan met het Tsjechische bedrijf IMA voor het gezamenlijk ontwikkelen van innovaties op het gebied van access control management.

Deze samenwerking, onder de naam SACON, vindt plaats in het kader van het EUREKA-programma van de Europese Commissie. De basis voor de innovaties ligt in de integratie van het IMA access control system met de smart building oplossingen van Evalan.

In deze samenwerking worden drie innovaties gerealiseerd. De eerste innovatie is de creatie van nauwkeurige lokalisatietechnologie die mogelijk wordt door de combinatie van de twee systemen. De tweede innovatie maakt de energievoorziening in het access control systeem volledig energieneutraal door het systeem zelf energie te laten opwekken.

De Tsjechische Technische Universiteit (CVUT) in Praag is als derde consortiumpartner nauw betrokken bij de ontwikkeling hiervan. Het integreren van de object recognition software van Evalan (SmartEagle) met de software van IMA is de derde innovatie. Dit zorgt ervoor dat gedetecteerd kan worden hoeveel mensen door een deur gaan. Hiermee wordt eveneens de veiligheid vergroot.

De combinatie van deze systemen creëert een energieneutrale toepassing die geen gebruikersinterventie vereist voor het openen van deuren. De oplossing voldoet aan de hoogste eisen voor toegangsbeheer. De handsfree toegang zorgt voor meer gemak en een grotere doorstroomsnelheid bij drukbezochte gebouwen, maar kan ook essentieel zijn voor medische of chemische omgevingen waar schone handen van levensbelang kunnen zijn. Ook binnen zorginstellingen zal deze oplossing een uitkomst bieden voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig openen van sloten.

Geografische uitbreiding
De technologie van IMA wordt veelvuldig gebruikt in Midden- en Oost-Europese landen als Servië, Polen en Tsjechië. Dit terwijl de producten van Evalan met name een West-Europese afzetmarkt hebben. Behalve in Nederland zijn de producten van Evalan te vinden in Spanje, Italië, Zwitserland en Frankrijk. Door de technologieën te combineren en intensief samen te werken wordt voor beide bedrijven een geografische uitbreiding mogelijk.

Jaap Kautz, development engineer bij Evalan, zegt over de samenwerking: “Wij werken al jaren met veel plezier samen met IMA en we zijn dan ook erg blij dat we nu deze stap kunnen zetten. We verwachten veel innovatieve systemen te gaan ontwikkelen voor zowel de West- als de Oost-Europese markt.”

Karel Kalivoda, projectmanager bij IMA, zegt: “Projecten zoals SACON zijn cruciaal voor nauwere samenwerking tussen vakkundige partners, resulterend in nieuwe en zeer innovatieve producten. We zijn blij dat we met Evalan en CVUT kunnen werken aan deze producten die van groot voordeel zijn voor klanten in heel Europa.”

Gerelateerde berichten...

X