EVault werkt nieuwe collega’s in met tablet-app van Appical

Seagate-dochter EVault heeft het mobiele inwerkplatform van Appical in gebruik genomen. De Amerikaanse leverancier van backup en recovery-oplossingen vond in Appical een passende manier om haar groeiende personeelsbestand te onboarden. De uitdagingen van EVault om mensen in te werken, lagen op een aantal vlakken.

Door de sterke groei van EVault werd het lastig elke nieuwe collega goed en op dezelfde manier in te werken. Des te meer omdat deze nieuwe medewerkers op verschillende locaties zitten. Daarnaast sloten de inwerkmethoden die voorheen gehanteerd werden, niet aan bij de veelal technische werknemers. Er werd gezocht naar een interactief en uniform inwerkproces.

Via een gezamenlijke relatie kwamen Appical-oprichters Gerrit Brouwer en Gerwald van den Oetelaar aan tafel met EVault CEO Terry Cunningham en leden van het management team en HR. Daarbij maakten ze indruk met hun concept om via augmented reality, social integration, opdrachten en andere instrumenten nieuwe medewerkers te onboarden. In combinatie met de eenvoud waarmee het platform centraal in te richten en te beheren is, voldeed Appical aan alle eisen van EVault.

Het resultaat is dat nieuwe medewerkers in San Francisco, Chicago en Salt Lake City worden ge-onboard met een tablet. Gerwald van den Oetelaar, mede-oprichter van Appical, is recent op bezoek geweest bij EVault om een aantal HR-verantwoordelijken bij EVault op te leiden. “Dat is geen langdurige cyclus, hoor. Onze filosofie is dat mensen zonder programmeerkennis heel snel inwerktaken kunnen maken of analyses doen op de resultaten van het inwerken”, stelt hij. “De meeste tijd zit vaak in het bepalen van de juiste doelstellingen en deze te koppelen aan de taken en instrumenten, zoals video of augmented reality. Bij EVault wordt er bijvoorbeeld veel gewerkt met video.”

Dorothy Serdar, Director Human Resources bij EVault, zegt over de employee boarding toepassing van Appical: “Wij vinden het heel belangrijk dat onze nieuwe medewerkers zich meteen welkom voelen. Dat bereiken we door ze op een hele praktische en innovatieve manier in contact te brengen met hun collega’. We laten ze via opdrachten direct kennismaken met de vraagstukken en de collega’s, waarmee ze op regelmatige basis te maken krijgen.”

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X