Experian Ventures investeert in Duitse fintech-startup bonify

De in Berlijn gevestigde fintech-startup bonify kondigt vandaag nieuwe investeringen aan van Experian Ventures, de venture capital-afdeling van Experian plc, en Santander InnoVentures. Een aantal andere investeerders heeft ook deelgenomen aan de investeringsronde.

bonify is opgericht in juni 2015 en richt zich op het verbeteren van de financiële situatie van zijn gebruikers. Met bonify kunnen gebruikers op elk moment gratis online inzicht krijgen in hun kredietwaardigheid en financiële gegevens. Daarnaast biedt bonify zijn klantenbestand van meer dan vijfhonderdduizend gebruikers verschillende financiële beheertools om hun eigen financiële situatie te analyseren en te optimaliseren.

De nieuwe investeringen stellen bonify in staat om zijn productaanbod verder te verbeteren en de groei te versnellen. De investeerders zullen bonify met middelen en kennis steunen om een van de grootste fintech-bedrijven in Europa te worden.

Dr. Gamal Moukabary, oprichter en CEO van bonify, zegt hierover: “Experians investering geeft aan dat we goed bezig zijn. Het is een beloning voor onze prestaties en onze unieke waardepropositie. Experian is een ideale investeerder en partner voor ons om de volgende groeifase te stimuleren. Het is ons doel om onze activiteiten uit te breiden naar andere Europese landen.”

Charles Butterworth, Managing Director UK, Ierland and EMEA bij Experian, geeft aan: “We zijn blij met de manier waarop bonify mensen in Duitsland helpt om hun kredietwaardigheid te begrijpen, te beheren en te verbeteren. We kijken ernaar uit om het team als investeerder en partner te steunen bij zijn toekomstige groei.”

Manuel Silva Martínez, Partner and Head of Investments bij Santander InnoVentures, over de nieuwe financieringsronde: “We zijn verheugd Experian Ventures te verwelkomen bij bonify. Experian zal veel waarde en technische expertise toevoegen aan de product roadmap van bonify. We zijn blij dat we bonify kunnen helpen sneller te groeien en steeds meer mensen in Duitsland en Europa te helpen hun financiën op een gezonde en verantwoorde manier onder controle te krijgen.”

Naast Experian Ventures, Santander InnoVentures (SIV) en DN Capital verhogen ook andere huidige investeerders hun investeringen in bonify. SIV leidde de laatste financieringsronde in november 2018, waaraan ook de bestaande investeerders Mosaic Ventures en Ribbit Capital deelnamen.

Gerelateerde berichten...

X