Extreme Networks houdt wifi in de lucht bij Zwarte Cross

Zwarte Cross gebruikt veilige, betrouwbare vaste en draadloze connectiviteit van Extreme voor eigen organisatie en bezoekers
Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR), een leider in cloudnetwerken, speelt een belangrijke rol bij de implementatie en het beheer van de netwerkinfrastructuur van de Zwarte Cross. Ruim 220.000 bezoekers profiteren komend weekend van een fantastische beleving op de geavanceerde vaste en draadloze netwerken van het grootste muziek- en motorcrossevenement ter wereld. De Zwarte Cross vindt plaats van 14 tot en met 17 juli 2022 in Lichtenvoorde en ontvangt zo’n 250 bands op 34 podia op een terrein van 165 hectare.

Extreme Networks en partners Indicium B.V. en Palo Alto Networks bieden de Zwarte Cross en zijn bezoekers een zeer veilige, sterk verbonden ervaring met geavanceerde technologie. Met de Wi-Fi 6-access points van Extreme hebben bezoekers toegang tot hoge draadloze bandbreedte voor het gebruik van diensten, social media en applicaties zoals de app van de Zwarte Cross.

Inzicht in status van het netwerk
Met ExtremeCloud IQ kunnen eventorganisatoren eenvoudiger en proactief mogelijke problemen in hun netwerken opsporen en oplossen. Ook heeft de Zwarte Cross met behulp van ExtremeAnalytics beter inzicht in de operationele efficiëntie van het netwerk en het gedrag en de voorkeuren van bezoekers. Dit helpt hen om de festivalervaring van bezoekers te verbeteren.

Veilige verbindingen
Met de technologie Extreme Fabric Connect, Fabric Attach en ExtremeControl kunnen de teams van de Zwarte Cross tijdens het festival alle apparatuur, IoT-devices en diensten van de medewerkers veilig verbinden. Fabric Connect biedt een schaalbaar netwerk waarop circa 100 IP-bewakingscamera’s op het festivalterrein zijn geïnstalleerd en worden beheerd.

Ronnie Degen, Medeoprichter Feestfabriek AKG BV – Zwarte Cross
“Het netwerk is de onzichtbare headline van de Zwarte Cross – het moet presteren zodat onze bezoekers, artiesten en medewerkers een optimale beleving krijgen. Festivalbezoekers verwachten vlekkeloze wifi zodat ze al hun content kunnen vastleggen, delen en gebruiken. Onze IT-medewerkers moeten erop vertrouwen dat het netwerk veilig en functioneel werkt en dat ze realtime inzicht hebben in de prestaties. We werken samen met Extreme, Palo Alto en Indicium B.V om te zorgen voor een boeiend, veilig en gedenkwaardig evenement.”

Patrick de Jong, SE Manager bij Palo Alto Networks
“De Zwarte Cross combineert muziek, sport en theater en is wereldwijd een uniek festival. We zorgen samen met Extreme voor veilige vaste en draadloze connectiviteit op het hele festival. Met meer dan 220.000 verwachte bezoekers, is het cruciaal dat zowel festivalgangers als de organisatie kunnen vertrouwen op de technologie zonder zich zorgen te maken over inbreuken en andere securityproblemen.”

Henk Bretveld, Benelux Country Manager van Extreme Networks
“De Zwarte Cross is misschien wel het meest dynamische evenement van het jaar vanwege de omvang, het aantal bezoekers, maar ook de schaal van de connectiviteit en netwerkprestaties zijn van het grootste belang voor de totale ervaring. Extreme blinkt uit in consistente, schaalbare en veilige ervaringen op zwaar belaste netwerken. In samenwerking met het technische team van de Zwarte Cross verleggen we de grenzen van het netwerk en benutten we nieuwe mogelijkheden om de bezoekerservaring te verbeteren. Ook hebben we toegang tot netwerkanalytics eenvoudig gemaakt zodat de organisatie actie kan ondernemen om het netwerk waar nodig te optimaliseren.”

Hans Nolen, Directeur van Indicium B.V.
“Als een van ’s werelds toonaangevende festivals, zoekt de Zwarte Cross steeds naar de optimale ervaring voor bezoekers. Al zeven jaar werken Indicium B.V., Extreme Networks en de Zwarte Cross nauw samen om de netwerken op het hele terrein te verbeteren. Dankzij de nieuwe implementaties wordt de editie van 2022 het meest geavanceerde evenement tot op heden.”

Gerelateerde berichten...

X