Extreme verbetert netwerken in hospitality en zorg met veilige Wi-Fi 6E

Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR), een leider in cloudgestuurde wifi-netwerken, meldt vandaag dat klanten wereldwijd de vruchten plukken van Wi-Fi 6E. Met deze nieuwste versie van draadloze communicatie behalen ze aanzienlijke technische en operationele voordelen.

Zo profiteren Hotel Crowne Plaza Antwerpen en Henry Ford Health System in de VS als eerste organisaties ter wereld met Extreme Wi-Fi 6E access points van veilige en snelle connectiviteit met hoge capaciteit. Wi-Fi 6E legt de basis voor innovatieve diensten voor hotelgasten en patiënten. Extreme heeft tevens zijn Wi-Fi 6E-portfolio uitgebreid met de AP5010 access points.

Meer gastvrijheid met digitale voorzieningen
Het luxe viersterrenhotel Crowne Plaza in Antwerpen heeft geïnvesteerd in Wi-Fi 6E en biedt gasten nu sterk verbeterde digitale voorzieningen, zoals contactloos in- en uitchecken, videostreaming en spraakgestuurde diensten. Alle 262 kamers en 14 vergaderzalen zijn via de Extreme AP4000 access points voorzien van connectiviteit op 6 GHz. Het beheer van het gehele netwerk gebeurt nu met ExtremeCloud IQ, dat het hotel inzicht geeft in beleving van gasten, netwerkprestaties en informatie over verkeersstromen van gasten in het hotel. Ook hebben netwerkbeheerders gemakkelijker inzicht op en controle over de status van het netwerk.

“Extreme biedt ons een duidelijk concurrentievoordeel bij onze dienstverlening aan gasten. Onze digitale voorzieningen en de betrouwbaarheid en snelheid van ons netwerk zijn belangrijk voor zowel zakenreizigers als toeristen. Wi-Fi 6E geeft ons veilige, hoogwaardige connectiviteit waarmee we de dagelijkse werkzaamheden in het hotel veel efficiënter kunnen uitvoeren en we gasten een blijvende ervaring bieden.”

Connectiviteit en snelheid voor betere patiëntenzorg
Henry Ford Health beheert 140 medische centra en zeven gespecialiseerde medische locaties in Michigan in de VS. Sinds maart 2020 vertrouwt de organisatie steeds meer op zorg op afstand en realtime communicatie met patiënten. Deze trend vereist een krachtig netwerk met hoge capaciteit. Henry Ford Health is gestart met de uitrol van Extreme Wi-Fi 6E-access points en verwacht dat deze eind 2022 op alle locaties zijn geïmplementeerd.

“Als early adopter van Wi-Fi 6E zien we een significante verbetering van de prestaties op de locaties waar we Extreme AP4000-oplossingen hebben geïnstalleerd. Met de hogere netwerkcapaciteit kunnen we innovatieve medische toepassingen inzetten die meer waarde hebben voor onze patiënten. Ons netwerk in de cloud beheren, geeft ons beter inzicht op de prestaties van het netwerk en de applicaties. Bovendien kunnen we ons netwerk snel en efficiënt schalen.”

Wi-Fi 6E van Extreme Networks
Wi-Fi 6E markeert het begin van een verschuiving in draadloze netwerken met de beschikbaarheid van nieuw spectrum in de 6 GHz-frequentieband. Wi-Fi 6E vermindert netwerkcongestie en latency en maakt gelijktijdige communicatie met meerdere gebruikers mogelijk. Extreme heeft twee oplossingen voor organisaties die willen profiteren van Wi-Fi 6E: de AP4000 en de onlangs uitgebrachte AP5010.

Nieuwe AP5010 access point
Extreme heeft de AP5010 speciaal ontwikkeld voor drukbezochte locaties zoals scholen, events en ziekenhuis. De huidige uitbreiding van het Wi-Fi 6E-portfolio is een 4×4:4 universeel access point waarmee klanten de capaciteit, prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid van hun netwerk sterk verbeteren.

De AP5010 voorkomt netwerkinterferentie, vermindert stroomverbruik en verlaagt de druk op IT-afdelingen door de voordelen van Wi-Fi 6E spectrum en de grotere bandbreedte. De flexibele netwerkarchitectuur maakt migratie naar de cloud naadloos. Als gevolg hiervan profiteren klanten van een gegarandeerde verbetering in de prestaties van kritische apparaten in hun netwerk en kunnen ze de klantervaring verbeteren.

Bekroonde AP4000 access point
De vorig jaar uitgebrachte AP4000 is een 2×2:2 Wi-Fi 6E universeel access point en is bekroond met diverse onderscheidingen, waaronder: de Wi-Fi Awards 2022 Product of the Year van Wireless LAN Professionals en winnaar van Wi-Fi at Work 2021 voor Extreme’s implementatie van Wi-Fi 6E bij Novant Health.

“Wi-Fi 6E verbetert de prestaties van applicaties en diensten op het netwerk. Extreme legt nu de basis voor de volgende generatie diensten die snellere en boeiender klantervaringen mogelijk maken. De beschikbaarheid van 6 GHz-spectrum is een echte gamechanger en geeft een voorsprong aan bedrijven die de manier waarop we werken, communiceren en met de wereld verbinden, willen veranderen en verbeteren.”

 

Gerelateerde berichten...