F5 optimaliseert applicaties met Cisco’s ACI architectuur

F5 heeft een verbetering aangekondigd voor de Cisco Application Policy Infrastructure Controller (APIC). De toepassing combineert de Synthesis architectuur en programmeerbare Software Defined Application Services van F5 met de Application Centric Infrastructure van Cisco, zodat applicaties snel, veilig en beschikbaar zijn.

F5 en Cisco delen een fabric-gebaseerde aanpak die klanten in staat stelt te kiezen uit fysieke, virtuele en cloud-toepassingen om zo een omgeving te maken die het beste bij de organisatie past. Door de voordelen van de F5 Synthesis- en Cisco ACI-modellen te combineren, kunnen bedrijven veelzijdige, elastische netwerken en applicatieservices opzetten. Op die manier zijn applicaties sneller en succesvoller uit te rollen.

Laag 2-7 optimaliseren Klanten kunnen met het F5 Device Package for Cisco APIC applicatie-policies en -benodigdheden configureren in L2-7 fabrics. Dit zorgt ervoor dat applicaties de juiste services en resources krijgen door het hele netwerk, terwijl organisaties ook systemen kunnen automatiseren ten gunste van efficiëntie en kostenbesparingen.

Gebruikers met F5-apparatuur kunnen nu policy-gedreven applicatieservices uitrollen binnen laag 2-7 fabrics. Dankzij de integratie kunnen klanten van zowel Cisco als F5 hun operationele kosten significant verminderen, terwijl beveiliging, beschikbaarheid en performance gewaarborgd blijft. F5’s BIG IP-oplossingen zijn ook specifiek gericht op het toevoegen van L4-7 multi-tenant mogelijkheden aan Cisco ACI-omgevingen. Daarnaast zorgt F5’s DevCentral community voor innovatie rondom de gezamenlijke toepassingen.

Programmeerbaarheid ter vergroting van intelligentie F5’s oplossingen zijn vergaand programmeerbaar en voorzien van technologieën als iApps, iRules, iCall en iControl. Hiermee is applicatieverkeer te programmeren en te automatiseren. Klanten zijn in staat L4-7 application delivery-services te beheren en direct aan te sturen via Cisco APIC en door BIG IP, terwijl APIC voorziet in L2-3 benodigdheden. De integratie maakt het toevoegen en aansturen van diensten mogelijk die veel verder gaan dan load balancing, zoals optimalisatie, toegang, firewall en andere security-services.

Dankzij de ScaleN-technologie van F5 kunnen klanten multi-tenant oplossingen in hun datacenters uitrollen, gebruikmakend van route-domeinen, F5 virtual appliances en virtual Clustered Multiprocessing. Doordat voor elke tenant applicatie de L4-7 policies zijn te configureren, hebben gebruikers meer zeggenschap over hoe resources worden ingezet om SDN te ondersteunen. Hierdoor hoeven IT-teams niet langer specifieke apparaten of resources toe te wijzen aan individuele applicaties, terwijl services nog wel steeds te isoleren zijn voor compliancy of andere business-behoeften.

Gerelateerde berichten...

X