FourKites® introduceert end-to-end visibility platform voor zeevracht: Dynamic Oceansm

FourKites®, marktleider in real time supply chain visibility, heeft Haven Inc. overgenomen en introduceert Dynamic Oceansm een next generation visibility-oplossing die end-to-end management van internationale zeevracht drastisch verbetert.

Het platform integreert geavanceerde documentbeheeropties, slimme samenwerkingsfuncties en boekingsondersteuning met end-to-end real time tracking. De voordelen van Dynamic Ocean zijn onder meer een versnelde goederenstroom door drukke havens, vermindering van detention and demurrage-kosten en verhoging van de klanttevredenheid.

De Dynamic Ocean-oplossing van FourKites komt voort uit technologieën die verkregen zijn door de overname van Haven, een toonaangevend bedrijf op het gebied van internationale zeevracht, documentbeheer en tracking. “Haven is verheugd om het team en onze expertise op het gebied van SaaS, supply chain en zeetracking onder te brengen bij FourKites, een bedrijf dat pioniert op het gebied van real time visibility en dat onze visie deelt op het gebied van geautomatiseerde, samen­werkende supply chains”, aldus Brad Klaus, CEO van Haven. “Dynamic Ocean is een echte game-changer voor internationale zeevracht.”

Dynamic Ocean dekt 99% van het wereldwijde containervervoer naar meer dan 750 havens en biedt ongekende visibility op zeevracht. Uitgebreide API’s maken het delen van gegevens mogelijk tussen Dynamic Ocean en andere essentiële verladersystemen, waaronder TMS- en ERP-platforms. De belangrijkste mogelijkheden zijn onder meer:

Geavanceerd documentbeheer en samenwerkingsfuncties helpen verladers bij het beheren van de complexe en uitgebreide documenteisen bij internationaal transport en bij het samenwerken met alle partijen die betrokken zijn bij een containerverplaatsing.
Real time berichtentools rondom zendingen en workflows vervangen e-mails en handmatige processen.

Geautomatiseerde sjablonen activeren taken, stellen machtigingen op en bereiden documenten voor, zoals inkooporders, vrachtbrieven, koeriersinstructies, paklijsten, etc.
Handelspartners kunnen samenwerken in een veilige cloudbased digitale hub die alle cruciale internationale transportdocumenten bevat.

Trackingmogelijkheden die verder gaan dan de technieken van de eerste generatie screen scrapers en die meer gegevens vastleggen via meerdere bronnen en met een veel grotere nauwkeurigheid. Dynamic Ocean verzamelt gegevens van:

  • Directe integraties via EDI 315 en API’s met alle grote rederijen
  • Real time Automatic Identification System (AIS)-gegevens via de transponders van het schip
  • Planning-gegevens van 270.000 vaarroutes, 120 vervoerders en 3.000+ services
  • Terminalgegevens van alle terminals in Noord-Amerika en de belangrijkste terminals in Europa
  • Dray Carrier-integraties voor echte multimodale connectiviteit
  • Inzicht in boekingen via aangepaste API’s met bestaande transportbeheersystemen (TMS).
    Complete end-to-end tracking die zeevracht verbindt met transport over het spoor, via de lucht, over de weg en op het bedrijfsterrein
  • Betere inzichten en analyses specifiek voor zeevracht met rapportage over on-time prestaties, cyclus- en transittijden, detention and demurrage en meer.

Documentvereisten, tariefbeheer en boekingen zijn omvangrijk en complex in de internationale zeevracht, en wanneer ze niet snel en efficiënt worden beheerd, zijn ze een belangrijke bron van niet-begrote kosten en ontevreden klanten.

De Dynamic Ocean-oplossing van FourKites zal een game-changer zijn voor de internationale zeevracht. Het biedt transparante transport­schema’s en actuele documentatie, terwijl ook bijna real time inzicht geboden wordt in de status van opdrachten. Het platform beperkt de risico’s van detention and demurrage en biedt een probleemloze ervaring voor transporteurs en hun opdrachtgevers.

In een recent onderzoek van Haven onder 160 leidende supply chain bedrijven in zeevracht, benoemde 60% de behoefte aan beter documentbeheer, en meer dan 40% zei dat ze van plan zijn hun systemen te upgraden door te investeren in de verdere digitalisering van hun internationale processen.

“Zeevracht is buitengewoon complex; tenminste zes verschillende partijen zijn betrokken bij een enkele container en de omslachtige document-workflows kunnen meer dan 70% van de detention and demurrage veroorzaken”, aldus Mathew Elenjickal, oprichter en CEO van FourKites. “Samen met Haven zijn we er trots op nu nieuwe end-to-end mogelijkheden voor zeevracht te bieden die nog in de branche ontbraken en die cruciaal zijn om een effectief beheer van zeevracht te introduceren.”

Gerelateerde berichten...

X