Gecertificeerde oplossing van Cloudian en Milestone reduceert de kosten van camerabewaking

Het Cloudian object storage-platform is gecertificeerd voor gebruik in combinatie met de software XProtect van Milestone Systems. Milestone is leverancier van een open IP-videobeheersysteem.

Gebruikers van XProtect kunnen het object storage-platform van Cloudian gebruiken om de groeiende datavolumes op te vangen tegen tot 70 procent lagere kosten dan met traditionele storage-oplossingen.

Gebruikers van oplossingen voor camerabewaking in de publieke en private sector worden geconfronteerd met een groeiende complexiteit en hogere opslagkosten. Dit wordt veroorzaakt door het gebruik van meer camera’s, een hogere resolutie, hogere framesnelheden en een strengere bewaarplicht. Een bijkomende uitdaging is, dat videodata vaak op verschillende locaties binnen een fysieke infrastructuur wordt gegenereerd, maar direct toegankelijk moet zijn voor analyse op een centrale locatie.

Cloudian komt aan deze behoeften tegemoet door naadloze integratie te bieden met het video management system (VMS) van Milestone. Dit resulteert in een onbeperkt schaalbaar platform dat gebruikt kan worden voor het centrale beheer van beeldmateriaal dat op diverse fysieke locaties wordt gegenereerd.

De ‘storage density’ van Cloudian zorgt voor een reductie van de totale opslagkosten tot 70 procent ten opzichte van een Tier 1 NAS en tot 47 procent ten opzichte van tape. Een systeem van Cloudian is in staat om meer dan 9.000 dagen aan beelden in 4K-kwaliteit met 30 frames per seconde op te slaan in een rack met een hoogte van slechts 12U. De ingebouwde functionaliteit voor het beheer van metadata maakt het daarnaast mogelijk om beeldmateriaal snel te doorzoeken en direct op te vragen.

“Camerabewaking stelt hele hoge eisen aan storage, zeker nu op AI gebaseerde technologieën voor beeldanalyse vragen om snelle toegang en ingebouwde mogelijkheden voor het verrijken van metadata”, zegt Jeremy Scott, strategic alliances program manager Americas bij Milestone. “Dankzij de certificering van de Cloudian-oplossing kunnen onze klanten in deze behoeften voorzien met een zeer schaalbaar platform dat gebruikmaakt van cloud-technologieën.”

Cloudian draait op standaard servers, wat resulteert in kostenefficiënte oplossingen die gebruikmaken van de laatste server- en storage-technologieën met de hoogste density. Gebruikers kunnen dankzij het modulaire ontwerp de opslagcapaciteit zonder downtime opschalen tot één of meer exabytes. Het gebruik van een integraal platform maakt het daarnaast mogelijk om ondersteuning te bieden voor centraal beheer van camerabeelden voor diverse geografische regio’s.

“Bedrijven die zich bezighouden met videobewaking, kampen met problemen op het gebied van hun storage. Deze houden verband met de steeds hogere beeldresoluties, de groeiende behoefte aan langdurige storage en de wens om snel grote hoeveelheden beeldmateriaal te kunnen doorzoeken”, zegt Sanjay Jagad, senior director Products & Solutions bij Cloudian.

“Cloudian biedt hen een oplossing voor deze problemen met een ‘scale out’-platform, dat diverse geografische regio’s kan omspannen. Daarmee kunnen zij meer data opslaan en die direct toegankelijk maken tegen lagere kosten dan bij een traditionele NAS.”

Gerelateerde berichten...

X