Gemeente Rotterdam stapt over op IAM en kiest CyberArk

De gemeente Rotterdam start met identity & access management (IAM) en introduceert een digitale identiteit om toegang tot gemeentelijke voorzieningen in veilige banen te leiden. Medewerkers, burgers, bedrijven en ketenpartners beschikken straks over een app waarmee ze 24/7 toegang hebben tot systemen, applicaties en gebouwen, uiteraard alleen als ze daartoe gerechtigd zijn.

Een onderdeel van de aanpak is om individuen met hogere toegangsrechten tot gevoelige data en gegevens te beveiligen en beheren. Om deze ‘privileged access’ te beschermen, is gekozen voor het CyberArk Identity Security platform. Naast de bescherming van deze gevoelige accounts zorgt CyberArk’s integratie met oplossingen van andere security-leveranciers dat dit IAM-project naadloos kan worden geïmplementeerd.

De invoering van IAM bij gemeente Rotterdam is mogelijk dankzij een samenwerking van verschillende specialisten. Deloitte, Forgerock, CyberArk, Sailpoint en itsme zijn allen samengebracht door Protinus als faciliterende partij en werken als partners samen om de digitale identiteit voor zowel medewerkers als externe partijen te realiseren.

Ingrid Ronodikromo, Projectleider IAM gemeente Rotterdam: “We lopen met deze IAM-implementatie voorop en willen een voorbeeld zijn voor andere organisaties en instellingen. Er moeten veel elementen samenkomen om dit tot een succes te maken, maar de inzet van alle partners heeft voor een hoopvolle start gezorgd. Wij bouwen aan een state-of-the-art Identity Security oplossing en zijn trots de eerste gemeente te zijn als eerste gemeente die in Nederland de lijn van de Europese Commissie op het gebied van privacy, digitale identiteit, cyber security en data soevereiniteit opvolgt. Om burgers, bedrijven en medewerkers te beschermen is het van belang dat dit voorbeeld elders navolging krijgt.”

“Rotterdam toont maar weer eens de daadkracht door een dergelijk identiteit-project zo groots uit te rollen. Het is een ambitieus initiatief geweest, maar de resultaten mogen er zijn. De samenwerking met onze collega-securityspecialisten verliep voorspoedig, het zorgt voor de oplevering van een volwaardige oplossing. Het is ook gewoon leuker om niet alleen de stenen te leveren, maar met elkaar een huis te bouwen. Dat is hier gelukt en we zijn trots dat ons Identity Security platform hier een cruciaal onderdeel van is”, Harm Vugts van CyberArk.

Gerelateerde berichten...

X