Geodan lanceert platform The Meridian over de verbindende kracht van location intelligence

Geodan, toonaangevend op het gebied van location intelligence, lanceert als eerste marktpartij in zijn bedrijfstak een redactioneel platform. Via www.themeridian.nl wil Geodan de markt inspireren en informeren over actuele ruimtelijke informatievraagstukken.

Zo biedt Geodan (zakelijke) beslissers meer inzicht in de mogelijkheden van location intelligence om uitdagingen aan te gaan op het gebied van samenleving, mobiliteit en energie. Het thema dat wordt belicht in de eerste editie is de vitale infrastructuur. The Meridian is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met contentmarketingbureau Zandbeek.

Location intelligence is op allerlei vlakken in te zetten, bijvoorbeeld om logistieke processen te optimaliseren, werklocaties veiliger te maken of klanten inzicht te geven in woon-, werk- en verkeersdata. Door slimme interpretatie van grote hoeveelheden beschikbare data, weet Geodan de meest uiteenlopende informatie te ontdekken: van kansrijke locaties om groene stroom op te wekken tot de snelste routes voor hulpdiensten tijdens een crisissituatie. Online platform The Meridian maakt inzichtelijk hoe location intelligence uitkomst biedt bij complexe maatschappelijke issues, zoals de energietransitie, mobiliteit en ruimtelijke planning.

Onbekendheid
Evert Meijer, CEO bij Geodan: “We merken dat de belangstelling voor location intelligence blijft toenemen, maar dat er ook nog veel onbekendheid over bestaat. Daarom kiezen we als eerste in onze bedrijfstak voor een journalistiek platform. The Meridian biedt op toegankelijke wijze informatie over location inteligence en belicht economische en maatschappelijke uitdagingen vanuit verschillende invalshoeken. Dat doen we met een eigen redactie en hulp van (externe) experts, opinieleiders en – waar mogelijk – eigen (wetenschappelijk) onderzoek. Dankzij The Meridian kunnen we de rol van journalist en van onderzoeker aannemen.”

Stormissue
Op 18 januari 2018 raasde een van de heftigste stormen in 50 jaar over ons land heen. Dit vormde aanleiding om in het eerste issue van The Meridian dieper in te gaan op de gevolgen van extreme weersituaties op de vitale infrastructuur in Nederland. We gaan op zoek naar de kern van crisismanagement. Zo geven drie experts hun visie op de voorspelbaarheid van weer, water en incidenten in een verhaal over de toekomst van incident- en crisismanagement. En legt Michael Blakemore, emeritus hoogleraar geografie aan de University of Durham (UK), uit wat andere landen kunnen leren van de manier waarop onze infrastructuur is ingericht. Ook deelt Willem Loonen, manager van de meldkamer Spoor bij ProRail, zijn logboek over de ergste storm die Nederland in jaren kende.

 

Gerelateerde berichten...