GlobalOrange realiseert mobiele app voor installateurs

Checkmore is een nieuwe dienst voor de inventarisatie en het beheer van noodverlichting. GlobalOrange, ontwikkelaar van maatwerksoftware, ontwikkelde voor Checkmore een mobiele applicatie en back-office. Hiermee kunnen  installateurs snel en foutloos noodverlichting  controleren en nieuwe installaties  plannen. Papieren werkbonnen, facturen en materiaallijsten behoren hiermee tot het verleden.

Noodverlichting is wettelijk verplicht in bedrijfspanden of publieke gebouwen, evenals de jaarlijkse controle ervan. Zowel de plaatsing als controle wordt gedaan door professionele controleurs, die hier normaliter papieren werkbonnen en bestellijsten voor gebruiken. “De markt voor noodverlichting is heel groot,” vertelt Ferdinand Hogenes, directeur en oprichter van Checkmore. “In Nederland zijn circa 16 miljoen noodverlichtingsarmaturen in gebruik, die wettelijk allemaal jaarlijks gecontroleerd moeten worden. ” Checkmore is  een combinatie van een online bedrijfssysteem en een mobiele applicatie. Met deze app kunnen controleurs direct bij klanten alle relevante gegevens raadplegen, bestellingen doen en werkopdrachten inplannen. Installateurs kunnen hierdoor veel efficiënter en sneller werken, en het proces wordt bovendien een stuk minder foutgevoelig.

 

Van bedrijfsapplicatie naar dienst

Checkmore is een idee van Hogenes, die het systeem aanvankelijk liet ontwikkelen als een bedrijfsapplicatie voor zijn installatiebedrijf. De eerste versie van Checkmore werkte goed binnen de eigen organisatie, maar al snel bleek dat branchegenoten ook interesse toonden in dit efficiënte stukje procesautomatisering.
“Andere installatiebedrijven wilden graag onze applicatie gebruiken,” zegt Hogenes. “We hebben toen GlobalOrange benaderd om een nieuwe bedrijfsapplicatie en app voor ons te ontwikkelen, die we als dienst aan andere partijen kunnen leveren. We zijn bijzonder tevreden met het eindresultaat en de eerste klanten werken er inmiddels naar alle tevredenheid mee.”
Checkmore wordt geleverd als dienst vanaf een bedrag van 60 euro per maand, afhankelijk van het aantal armaturen. De eerste maand is gratis.

 

Foutloos, papierloos en efficiënt

Sinds de eerste installatiebedrijven in oktober Checkmore zijn gaan gebruiken, worden nu al de eerste resultaten geboekt. Zo worden er minder fouten gemaakt bij bestellingen, waardoor de reiskosten bij één installateur met 30 procent zijn afgenomen. Het efficiënter plannen en het directe inzicht in de bedrijfssystemen zorgt er bovendien voor dat altijd de juiste materialen worden besteld en monteurs niet onnodig naar een klant hoeven te rijden. Volgens Yvo Gortemaker, directeur van GlobalOrange, werkt zijn bedrijf steeds vaker voor organisaties die hun eigen bedrijfssoftware als dienst willen gaan leveren. “Checkmore bewijst dat slimme zelf ontwikkelde bedrijfsapplicaties soms zo goed kunnen zijn dat branchegenoten ze als dienst willen afnemen. GlobalOrange heeft hun concept door middel van best-of-breed software en een stukje maatwerk vertaald naar een veilige en schaalbare SaaS-applicatie. Hiermee kunnen nu nog meer controleurs veel efficiënter en foutloos werken.”

Bekijk ook de video


Over GlobalOrange

GlobalOrange is een Amsterdamse softwareontwikkelaar van gebruiksvriendelijke maatwerkapplicaties met een grote technische complexiteit. De integratie van ‘best of breed’-oplossingen en de nieuwste technieken staan hierbij centraal, aangevuld met een transparante werkwijze. Zo ontwikkelt GlobalOrange innovatieve en toekomstvaste oplossingen die een wezenlijke bijdrage leveren aan het onderscheidend vermogen van klanten, van grote corporaties tot IT-intensieve bedrijven. GlobalOrange won in 2012 en 2013 de FD Gazellen Award, in 2013 de Red Herring Europe 100 Award en is in 2012 en 2013 opgenomen in de Deloitte Fast50. Voor meer informatie: www.globalorange.nl.

 

Gerelateerde berichten...

X