Grootste Australische flitsbezorger van alcohol draait op Nederlandse technologie

De grootste Australische flitsbezorger van alcoholische dranken Jimmy Brings gebruikt Nederlandse technologie van het bedrijf Deity voor de lancering van zijn nieuwe e-commerce platform. De softwareontwikkelaar uit Eindhoven leverde de zogeheten Composable Commerce architectuur.

Deze technologie maakt dat klanten van Jimmy Brings via een geavanceerde app of website erg makkelijk hun aankopen kunnen doen die binnen dertig minuten worden geleverd. De ‘progessive web app’ (PWA) van Deity vormt de uniforme toegang tot de systemen van Jimmy Brings.

Snelheid
“Onze klanten een geweldige ervaring bieden, is voor ons bij Jimmy Brings van het grootste belang”, aldus topman Luke Calavassy van Jimmy Brings. “We zijn er trots op de grootste on demand alcoholretailer in Australië te zijn, ondersteund door een ingewikkelde logistiek die op snelheid werkt. Ondanks deze complexiteit streven we ernaar om elke online interactie gelokaliseerd en naadloos te maken voor onze klanten, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.”

Flexibiliteit
Het bouwen van een flexibel, enterprise- en toekomstgericht platform met Deity als de core, geeft Jimmy Brings volledige vrijheid en controle over zijn e-commercediensten. Dit zorgt ervoor dat de Australische flitsbezorger makkelijk en snel kan integreren met nieuwe technologieën en dat zijn data altijd up-to-date zijn.

Dit resulteert in optimale klantervaringen. Met Deity’s hulp op het gebied van strategisch advies en implementatie maakte Jimmy Brings in acht maanden tijd de volledige overstap van verschillende, losstaande applicaties voor web en app naar een uniforme PWA die makkelijk is te onderhouden, flexibiliteit biedt en enorm schaalbaar is.

Opschalen
Hoofd Engineering Adam Watt bij Jimmy Brings concludeert: ”Door gebruik te maken van Deity’s core hebben we de time to market voor toekomstige ontwikkelingen verkort en onze flexibiliteit vergroot als het gaat om de keuzes in de markt. Tijdens pieken stelt de Deity core ons in staat om te schalen om zo aan de vraag te voldoen.

Dit in combinatie met het integreren met onze eigen microservices en op maat gemaakte oplossingen geeft ons de mogelijkheid om gemakkelijk uit te breiden. De samenwerking met Deity is geweldig, het platform stelt het team in staat om met vertrouwen en snelheid te bouwen dankzij het design en de opzet van de core.”

Toekomst webshops
Jimmy Brings is een voorbeeld van hoe de toekomst van webshops eruit ziet. Aan de achterkant is BigCommerce verbonden met Deity’s Commerce Composer voor de belangrijkste commerce features. Daarnaast zet Jimmy Brings de promotie-engine Talon.One in voor hoogstaande campagnes die gebaseerd zijn op waardevolle data.

Aanvullende onderdelen van het platform zijn Contentful voor content management, Algolia als zoekfunctie en Stripe en WPay voor betalingen. Door de unieke Commerce Composer van Deity te gebruiken, kan Jimmy Brings niet alleen moderne Software as a service (SaaS) producten gebruiken, maar ook alles combineren met eigen, op maat gemaakte diensten.

Modulaire architectuur
Thorunn Devoy, Head of Partnerships bij Talon.One zegt: “Door Deity’s Composable Commerce en 100 procent modulaire architectuur kan Jimmy Brings nu ‘best-of-breed services’ selecteren en implementeren in zijn e-commerce setup, om zo een applicatie te bouwen die precies is afgestemd op zijn specifieke wensen. Wij zijn enorm trots dat Jimmy Brings met Talon.One en Deity werkt om gepersonaliseerde en onbeperkte shop-ervaringen op schaal mogelijk te maken.”

Groei versnellen
Deity’s medeoprichtster en Chief Commercial Officer Jamie Maria Schouren concludeert: ”De lancering van Jimmy Brings’ nieuwe webervaring is een ware mijlpaal in de wereld van Composable Commerce en MACH. Het bewijst dat het met een sterke visie mogelijk is om een ecosysteem te creëren dat echt het beste is voor de business. We hebben een selectie gemaakt van ‘best-of-breed technologieën’, op maat gemaakte diensten en dat alles gecombineerd met een uitstekende frontend ervaring. In het midden staat onze Commerce Composer, de ware kracht en het ‘geheim’ achter succesvolle Composable Commerce projecten.”

Met het gebruik van Deity’s technologie heeft Jimmy Brings controle over zijn gehele e-commerce journey, stelt Jamie Maria Schouren. “Het bedrijf is nu uitgerust met een platform dat klaar is om zijn toekomstige groei , zonder beperkingen, te versnellen.”

 

Gerelateerde berichten...

X