Groupe Adéquat neemt HR-dienstverlener CONNECT volledig over

Groupe Adéquat heeft per direct een honderd procent aandelenbelang genomen in het Nederlandse CONNECT. Dit is de derde internationale overname van de Franse HR-dienstverlener in de afgelopen 18 maanden en past binnen de ambitieuze internationale groeistrategie van het bedrijf.

De overname heeft geen gevolgen voor de huidige medewerkers van CONNECT. De HR-specialist blijft actief onder haar eigen naam.

Het Nederlandse CONNECT had in 2017 een omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in tijdelijke inzetbaarheid en ZZP-activiteiten in de techniek en maakindustrie (luchtvaart, automotive, scheepsbouw, agri-food en machinebouw) waarbij de menselijke aanpak centraal staat. Als onderdeel van Groupe Adéquat krijgt CONNECT de kans sneller te groeien met behoud van haar unieke bedrijfseigenschappen.

Internationale groeiambitie
Groupe Adéquat behoort met een omzet van een miljard euro, veertienhonderd medewerkers en driehonderd vestigingen in vijf verschillende landen tot de vijftig grootste HR-dienstverleners ter wereld.

De acquisitie van CONNECT volgt op eerdere overnames van het Ierse SIGMAR en het Canadese TOTEM. Deze overnames zijn onderdeel van Groupe Adéquat’s ambitie om in de komende vijf jaar verder uit te breiden naar tien verschillende landen met als doel één van de 25 grootste HR-dienstverleners ter wereld te worden.

“De overname kwam voort uit een gevoel van verbintenis”, zegt Jérôme Rieux, Chief Executive Officer van Groupe Adéquat. “Het was vrijwel direct duidelijk dat het management van CONNECT onze visie, normen en waarden deelt. CONNECT is een interessant bedrijf, met een enorme groeipotentie en activiteiten die naadloos aansluiten bij ons portfolio.”

Caroline Meijer, Algemeen Directeur van CONNECT, voegt toe: “Vanaf de eerste kennismaking met de directie van Groupe Adéquat waren wij enthousiast over de potentiële synergie tussen onze beide organisaties. Deze overname biedt ons een mooie kans om verder te groeien binnen een solide en ambitieuze organisatie.”

 

Gerelateerde berichten...

X