GX Software maakt Mijn-omgeving voor gemeente Den Haag

GX Software heeft in opdracht van gemeente Den Haag een nieuwe Mijn-omgeving gebouwd: MijnDenHaag.nl. Daar kunnen inwoners hun persoonlijke dossiers raadplegen, bijvoorbeeld om inzage te hebben in hun belastingaanslagen, de status van hun vergunningaanvraag of de WOZ-waarde van hun huis. De nieuwe Mijn-omgeving draait op het CMS van GX Software. De eerste reacties van gebruikers zijn erg positief.

GX Software heeft MijnDenHaag.nl gebruiksvriendelijker gemaakt. Zo zijn de teksten verbeterd en is de navigatie logischer ingericht. Ook is de techniek achter MijnDen-Haag.nl verbeterd. Volgens de softwareleverancier beschikt de gemeente Den Haag met deze nieuwe technische basis over een uitstekend platform voor verdere doorontwikkeling. Een eerste bewijs daarvan is de Engelse versie van de Mijn-omgeving, die de gemeente zelf heeft gebouwd voor de internationale bewoners van de stad.

Doorontwikkeling
De gemeente Den Haag heeft opdracht gegeven tot het doorontwikkelen van de Mijn-omgeving. De volgende stap is het optimaliseren van de omgeving voor schermen met een touch screen, zodat bewoners ook via een smartphone of tablet MijnDenHaag.nl kunnen bezoeken. Later dit jaar worden parkeervergunningen toegevoegd, zodat bewoners deze kunnen inzien, de betaalwijze kunnen aanpassen en verlengingen online kunnen betalen. Ook ondernemers worden op termijn bediend met MijnDenHaag.nl. Middels eHerkenning (een middel waarmee ondernemers en organisaties zichzelf digitaal kunnen identificeren) zullen zij hun zakelijke dossiers in kunnen gaan zien.

Stem van bewoners en ondernemers belangrijk
Voor de gemeente Den Haag staan bewoners en ondernemers centraal bij verbetering van de dienstverlening. Daarom is het persoonlijk en op maat informeren een belangrijk speerpunt voor de online dienstverlening. Ook zullen nieuwe initiatieven worden uitgewerkt in overleg met bewoners en ondernemers, zodat MijnDenHaag.nl voor hun nog relevanter wordt.

Gerelateerde berichten...

X