GXO tekent meerjarenovereenkomst met Kellogg voor uitbreiding pan-Europees partnerschap

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), ’s werelds grootste dienstverlener in pure-play contractlogistiek, kondigt aan de samenwerking met Kellogg te verlengen en verder uit te breiden. Kellogg is ’s werelds grootste producent van graanproducten en een toonaangevende producent van snacks. De vernieuwde overeenkomst heeft betrekking op het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Polen en een nieuwe vestiging in België.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Kellogg te verlengen en uit te breiden. De toekomstige focus blijft liggen op het toevoegen van waarde aan de logistieke activiteiten van Kellogg”, aldus Richard Cawston, President, Europe van GXO. “We blijven strategisch investeren in automatisering en onze ervaring en expertise toepassen, om Kellogg te helpen met de optimalisatie van zijn productieondersteuning, opslag, uitvoering van leveringen en co-packing activiteiten.”

De bedrijven werken samen om op acht verschillende sites in Europa technologieën en innovatieve methoden toe te passen. Dit doen ze via voortdurende verbeteringsprojecten om de productiviteit en snelheid te verhogen, terwijl ze tegelijkertijd kosten besparen. Deze projecten omvatten investeringen in technologie, verbetering van processen en het delen van kennis.

Bruno Esmeraldo, European Logistics Director van Kellogg: “Door samen te werken met een bedrijf dat data-gedreven is, zoals GXO, kunnen we onze zichtbaarheid van operationele en serviceprestaties verbeteren en meer proactieve besluitvorming mogelijk maken. Ons gezamenlijke doel om operationele excellentie te bereiken, in combinatie met de juiste technologische oplossingen die onze ESG-doelstellingen ondersteunen, vormt een sterke basis voor de toekomst.”

GXO en Kellogg werken al langere tijd samen in verschillende Europese landen

In België zal GXO vanaf juni 2023 de activiteiten van Kellogg uitvoeren en optimaliseren in een gloednieuwe semi-geautomatiseerde faciliteit van 650.000 m² in Mechelen. De oplossingen van GXO in deze faciliteit omvatten opslag en een pendeldienst tussen de Kellogg-fabriek en de faciliteit, plus een optie voor verdere waardetoevoegende co-packingdiensten.
In het Verenigd Koninkrijk, waar de bedrijven in 2008 begonnen samen te werken, beheert GXO drie magazijnen voor Kellogg en heeft het ongeveer 350 teamleden in dienst.

In Spanje werken GXO en Kellogg sinds 2018 samen. GXO beheert ongeveer 150.000 m2 in twee magazijnen met meer dan 100 teamleden voor Kellogg, waardoor levering aan het Iberisch schiereiland, Zuid-Frankrijk en de VS mogelijk is.
In Duitsland hebben GXO en Kellogg onlangs hun langdurige samenwerking uitgebreid in de vestiging in Bremen. Hier werken 71 teamleden die de hele Duitse markt bedienen.

In Kutno, Polen, bevindt zich een magazijn van 90.000m2waar ongeveer 120 mensen werken. Dit magazijn biedt opslag, orderverzameling, verpakking en co-packing diensten. GXO heeft onlangs innovatieve automatisering en technologieën geïmplementeerd op de locatie in Kutno, waaronder een Pallet Shuttle Racking System, dat de opslagdichtheid en efficiëntie verbetert. Dankzij deze automatisering heeft GXO het stapelen van pallets met 90% verkort (van 24 naar 1,5 minuut), het plasticverbruik met 85% verminderd (van 15 naar 1 laag) en de ergonomie en veiligheid voor teamleden verbeterd.

Als onderdeel van de nieuwe overeenkomst heeft GXO zijn Reflex web WMS geïmplementeerd in vestigingen in Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en zal het hetzelfde doen in België. Daarnaast werkt GXO samen met Kellogg aan de ontwikkeling van digitale rapportagemetrics. Het doel hiervan is om de zichtbaarheid van de operationele en serviceprestaties verder te verbeteren en meer datagestuurde besluitvorming mogelijk te maken.

Gerelateerde berichten...

X