Henkel neemt The Bergquist Company over

Henkel tekent een overnameovereenkomst met The Bergquist Company, een private toonaangevende leverancier in warmtegeleidende- en -isolerende oplossingen voor de elektronicasector.

Bergquist, gevestigd in Chanhassen, Minnesota, Verenigde Staten, levert warmtegeleidende- en –isolerende materialen voor elektronische apparatuur en bedient hiermee een breed scala aan sectoren. Van automotive tot consumenten en van industriële elektronica tot led-verlichting. Dit doet het bedrijf in Noord-Amerika, Azië-Pacific en Europa. In het fiscale jaar 2013 realiseerde Bergquist een omzet van zo’n 130 miljoen euro. Het bedrijf heeft ongeveer duizend medewerkers en zes productievestigingen – vijf in de Verenigde Staten en een in China.

“Met de overname – die in lijn is met onze wereldwijde strategie om te investeren in aanvullende marktleidende technologieën – versterken we onze positie als wereldwijd marktleider op het gebied van technologie”, zegt Jan-Dirk Auris, Executive Vice President Adhesive Technologies bij Henkel. “De expertise van Bergquist in het ontwikkelen van unieke warmtegeleidende oplossingen past perfect bij onze inzet om het beste van het beste te leveren op het gebied van maatwerkoplossingen.”

In fiscaal jaar 2013 zette de Adhesive Technologies business divisie van Henkel meer dan acht miljard euro om, wat het bedrijf leidende maakt als het gaat om het leveren van kleefstoffen, dichtstoffen en functionele coatings.

Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële details over de transactie bekend te maken.  De transactie zal bij het afronden ervan bijdragen aan de omzet. De overname is goedgekeurd door anti-trust-autoriteiten.

Gerelateerde berichten...

X