Holcim Group vertrouwt op Nutanix om duurzaamheid in de bouwsector te versterken

Holcim Group heeft met succes het hyperconvergence-platform van Nutanix, leider in hybride multicloud computing, ingezet. De groep is wereldleider in bouwmaterialen en -oplossingen en streeft er al meer dan 20 jaar naar om zijn fabrieken milieuvriendelijker te maken. De groep heeft de ambitie om als een “net zero bedrijf” de industrie te leiden in het verminderen van koolstofemissies. Holcim Group is ook de eerste grote cementproducent die de verbintenis van de Verenigde Naties ondertekende om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius boven het pre-industriële niveau.

Hyperconvergence is de hoeksteen van ROBO v2 (de tweede versie van Remote Office Branch Office) dat een IT-infrastructuur achterliet die het einde van zijn levensduur had bereikt, met gevirtualiseerde computersystemen, gecentraliseerde opslag, firewall en dure back-upsystemen. Met ROBO v2.1 omarmt het bedrijf hyperconvergence en de mogelijkheid om grafische computermogelijkheden te implementeren. Nutanix-clusters met 3 knooppunten werden geïmplementeerd als startpunt, waarbij de beveiligingslaag van de firewall behouden bleef en back-up werd gemoderniseerd met een Software as a Service (SaaS)-oplossing.

Hyperconvergence is voor de Holcim Group een verdere stap om uiteindelijk 100% operationeel in de cloud te draaien. Op dit moment draait 60% van zijn applicaties en processen in de cloud en de IT-afdeling schat dat begin 2023 100% van deze applicaties zal zijn gemigreerd van on-premises omgevingen naar de cloud, of dit nu private of public omgevingen zijn.

Efficiëntie en kostenbesparing
Binnen de IT-organisatie van de Holcim Group bevindt zich Global I&O EMEA, de divisie die verantwoordelijk is voor het leveren van infrastructuur- en operationele diensten aan het EMEA Digital Center. Samen leveren zij innovatieve diensten aan meer dan 30.000 gebruikers in 53 landen in de regio’s Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA) met een geïnstalleerde capaciteit van meer dan 80 miljoen ton cement per jaar. Het Nutanix-platform maakt het mogelijk om de infrastructuurdienst te optimaliseren en op terugkerende basis te laten evolueren, waarbij versiebeheer en standaardisatie over de verschillende regio’s worden gewaarborgd.

“We kozen voor Nutanix om ons te helpen efficiënte lokale bedrijfsoplossingen te bieden als aanvulling op de diensten die zijn geïmplementeerd op het gecentraliseerde platform dat wordt gehost op de Amazon Web Services (AWS) public cloud”, legt Francisco Javier Mollá, Global I&O Service Delivery Manager voor EMEA bij Holcim Group, uit. “De IT-afdeling heeft een grote bijdrage geleverd aan het verminderen van het elektriciteitsverbruik met nieuwe, efficiëntere machines en met de centralisatie van diensten in de publieke cloud. Alleen de middelen gebruiken die nodig zijn, betekent ook efficiëntie- en koolstofbesparing”.

Om de implementaties op elke locatie te voltooien, werd er samengewerkt met SCC Spanje. De IT-managers van elke installatie ontvangen de door deze partner voorgeconfigureerde bundels, die met de medewerking van Nutanix alle nodige ondersteuning biedt.

Eenvoud en minder uitstoot
Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe infrastructuur is de potentiële bijdrage ervan aan duurzaamheid. De IT-afdeling is vooral blij met de besparingen op elektriciteit, de efficiëntie en de procesvereenvoudiging. “We beheren nu alle bundels vanuit één console en zijn in staat om kritieke activiteiten zoals beveiligingspatches te automatiseren. Een ander groot voordeel dat we hebben ervaren is schaalbaarheid. De mogelijkheid om de vraag dynamisch aan te passen aan de bedrijfsbehoeften heeft een onbetwistbare waarde”, benadrukt Francisco Javier Mollá.

Op het gebied van veiligheid heeft de Holcim Group de opslag als single point of failure geëlimineerd. Met de vorige infrastructuur was het zo dat wanneer de opslagcabine uitviel, de bundel buiten dienst was. Nu, met gevirtualiseerde en gedistribueerde opslag, is dit risico geëlimineerd. Wat de kosten betreft, kan het bedrijf dankzij het pay-as-you-go-model betalen voor wat het nodig heeft en is het niet gebonden aan hoge licentiekosten.

“De eenvoud en efficiëntie van onze technologie is zeer relevant geweest voor Holcim Group om haar inzet voor het milieu te versterken”, zegt Jorge Vázquez, Senior Sales Director van Nutanix Iberia. “We zijn er trots op samen te werken met een van de meest geëngageerde bedrijven bij het streven naar een CO2-emissievrije omgeving in de bouwsector”.

Gerelateerde berichten...