HPE zet markt voor flashadoptie op zijn kop

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) kondigt een nieuw initiatief aan voor flexibele storage consumptiemodellen, versnelling van all-flash datacenteradoptie en zekerheid over de juiste beschikbaarheid. Deze nieuwe stap van HPE helpt klanten bij de transformatie naar een hybride IT-infrastructuur.

In de afgelopen jaren ontwikkelde flash storage zich van niche om applicaties te versnellen tot de standaardapplicatie voor essentiële workloads. In deze periode is het HPE 3PAR StoreServ Storageplatform uitgegroeid tot grootste in de all-flash storagemarkt. Het nieuwe HPE 3PAR Flash Now-initiatief biedt klanten een manier om deze toonaangevende all-flash technologie on-premise te verkrijgen vanaf $0,03 per gebruikte gigabyte per maand; een fractie van de kosten voor publieke cloudoplossingen.1

“Om alles uit digitale vernieuwing te halen moeten klanten in staat zijn om flexibel met nieuwe technologieën om te gaan”, aldus Bill Philbin, Vice President en General Manager Storage van Hewlett Packard Enterprise. “Bij HPE helpen we klanten bij het benutten van zowel technologie als consumptieflexibiliteit.”

 

Zorgen voor het all-flash datacenter tegen lage kosten

Veel klanten zitten in een proces, waarbij de prestaties en security van een on-premise infrastructuur afgewogen worden tegen de zichtbare kostenbesparingen en flexibiliteit van publieke cloudplatforms. Om te zorgen dat klanten hier geen keuze in hoeven maken, kondigt HPE vandaag een uitgebreid initiatief aan dat het beste van on-premise prestaties, applicatiebeschikbaarheid en controle samenbrengt met het gemak en de flexibiliteit van publieke cloudconsumptiemodellen.

Door meerdere vormen van elkaar aanvullende technologie en support samen te brengen, zorgt HPE 3PAR Flash Now dat klanten voordeel halen uit all-flash storage performance, ingebouwde data protectie en applicatiebeschikbaarheid, alsook security en beheer van data die on-premise opgeslagen moeten blijven.

HPE 3PAR Flash Now versnelt de adoptie van het all-flash datacenter, vereenvoudigt migratie van oude storage, vermindert de risico’s en biedt klanten een weg naar groei door toekomstige technologietransities te managen. Als aanvulling op de prestaties van HPE 3PAR StoreServ all-flash storage brengt het initiatief technologie-innovaties, programma’s en services als HPE Flexible Capacity en Pre-Provisioning samen. Gezamenlijk geven deze elementen klanten de flexibiliteit om:

  • optimalisatie van cashflow door betalingen uit te stellen tot de nieuwe all-flash array draait of een kapitaalinjectie te doen via asset trade-in;
  • de levering van services te versnellen door geautomatiseerde datamigratietools te benutten die geen extra kosten met zich meebrengen of op maat gemaakt moeten worden;
  • het serviceniveau te verbeteren met HPE’s 99,9999% beschikbaarheidsgarantie2 en door flash geoptimaliseerde networking en data protection toe te voegen;
  • refreshrisico’s te minimaliseren met een ingebouwde en niet-disruptieve upgrade naar next-gen-technologieën als storage class memory en NVMe;
  • controle te houden over datalocatie, lock-in op lange termijn te vermijden en de kosten en complicaties van het terugwinnen van data uit de cloud te elimineren.

 

High-performance networking en automatisering om servicelevels te behalen

Behalen van applicatie SLA’s en maximaliseren van het terugverdienen van investeringen in het all-flash datacenter vraagt om de juiste networking bandbreedte en mogelijkheid om snel apps te verbinden met de infrastructuur. Om dit te ondersteunen kondigt HPE ook een volledige update aan voor de nieuwste StoreFabric 32Gb (Gen6) Fibre Channel portfolio. Als sleutelonderdeel van het 3PAR Flash Now initiatief, bevat dit portfolio HPE Smart SAN technologie voor volledig geautomatiseerde orkestratie, direct vanaf HPE 3PAR StoreServ flash storage arrays. Deze mogelijkheid dringt de tijd voor provisioning terug met 90 procent3, waardoor uren en handmatige inspanning worden bespaard. Ondertussen worden ook de risico’s vanwege menselijke fouten of netwerkveranderingen beperkt.

 

Nieuwe partnerships verminderen businessrisico’s met verbeterde data protection

In het afgelopen jaar heeft HPE zijn HPE 3PAR StoreServ Storage en StoreOnce data protection platforms gebundeld om te zorgen voor zero-impact applicatiebescherming als klanten transformeren naar een all-flash datacenter. Met dit als basis heeft HPE zijn HPE Complete programma uitgebreid met een nieuwe resale- en go-to-marketrelatie met Veeam. Veeam levert databeschikbaarheidsoplossingen voor hoog gevirtualiseerde omgevingen. HPE kondigt ook een gezamenlijk initiatief aan tussen de HPE Technology Services Consulting divisie en Accenture. Deze grootste SAP-integreerder maakt gebruik van HPE Recovery Manager Central technologie om in-memory SAP HANA-applicaties te beschermen op schaal, zonder dat dit impact heeft op de applicatieprestaties.

Voor flash gekoppelde archivering en web-scale toepassingen kondigt HPE aan dat het zijn high-end tape portfolio heeft uitgebreid, om storagekosten op lange termijn terug te brengen naar minder dan $0,01 per GB. Dit met behulp van een nieuwe relatie met Spectra Logic, leverancier van schaalbare storage tape-archivering.

 

Prijs en beschikbaarheid 

HPE 3PAR Flash Now is nu wereldwijd verkrijgbaar. Ook het HPE StoreFabric 32Gb (Gen6) Fibre Channel portfolio is vanaf nu overal verkrijgbaar. Momenteel biedt HPE een volledige lijn van tape libraries en tape media aan onder het HPE StoreEver portfolio. De nieuwe Spectra Enterprise Libraries die gebruikmaken van LTO, TS en T10000 tapetechnologieën zijn vanaf vandaag beschikbaar vanaf $112.000 voor de zero drive library-optie.

 

Gerelateerde berichten...

X