Identity and Access management-platform OneWelcome overgenomen door Thales

Het Nederlandse platform voor digitale toegang, OneWelcome kondigt vandaag aan dat het wordt overgenomen door Thales, vooraanstaand leverancier van cybersecurity-oplossingen. Met deze overname is OneWelcome in staat om haar state-of-the-art identity and access management platform wereldwijd uit te rollen.

Klanten en partners kunnen profiteren van een uitbreiding van het productportfolio met de cybersecurity, dataprotectie- en privacy-technologieën van Thales. Ook zullen de investeringen in de OneWelcome-technologie verder geïntensiveerd worden als onderdeel van Thales’ ‘Digital Identity en Security’ Business Unit.

One-stop-shop voor digitale toegang, van medewerkers tot consumenten
Thales is al twintig jaar een leider in geavanceerde authenticatie en access management technologie voor de toegang van interne medewerkers tot bedrijfsapplicaties, in de cloud en on-premise. Met OneWelcome is Thales in staat om naast de medewerkers, ook consumenten, zakelijke klanten, business partners en alle andere externe gebruikers te bedienen.

Eenvoudige en veilige toegang met bescherming van de privacy van alle gebruikers vormt de basis van iedere digitale transformatie. De eisen die hieraan in Europa worden gesteld zijn hoger dan in welke regio en verschillen ook nog eens per land en per sector. Deze zijn door OneWelcome in een flexibel en krachtig platform samengebracht. Er is geen andere leverancier in de markt die deze combinatie van functionaliteit met deze diepte kan aanbieden.

Wereldwijde uitrol met Europees DNA
OneWelcome heeft in de afgelopen tien jaar een grote reputatie opgebouwd bij analisten en ruim honderd grote klanten van naam en faam in Europa. Haar klanten bieden alle soorten externe gebruikers digitale toegang, met inachtneming van GDPR en specifieke vereisten per land en per sector.

Met deze overname komt de technologie wereldwijd beschikbaar en geeft OneWelcome invulling aan haar groei ambities om wereldleider te worden in de identity en access management markt die volgens Gartner groeit naar $25Bn in 2025. Thales’ wereldwijde netwerk zal beschikbaar zijn en ondersteuning bieden aan klanten, prospects en partners.

Meer investeringen in digitale toegang
De investeringen in de OneWelcome-technologie zullen worden geïntensiveerd. Thales biedt daarnaast een uniek portfolio aan van producten voor digitale toegang, waaronder identity wallets, biometrie, identiteit verificatie, gegevensbescherming en technolgie voor identeitskaarten. Dit biedt een ongeëvenaard potentieel aan innovatie mogelijkheden. Binnen Thales zullen we doorbouwen aan onze technologie en sluiten ons aan bij het motto van Thales “Building a feature we all trust”.

Danny de Vreeze, CEO van OneWelcome: “Thales is een begrip in de securitywereld. De overname biedt ons dan ook een unieke mogelijkheid om onze state-of-the-art oplossing te verrijken en een one-stop-shop te zijn voor alle IAM-uitdagingen en behoeften van onze klanten. Door onderdeel te worden van Thales verbreden we ons aanbod en kunnen we tegelijkertijd blijven investeren in onze CIAM-oplossingen. Dit helpt niet alleen bij het verbinden en beschermen van miljoenen gebruikers in heel Europa, maar ook bij het bieden van wereldwijde ondersteuning aan onze klanten en partners. We kijken ernaar uit om met hulp van het wereldwijde bereik van Thales onze producten te blijven innoveren en uit te breiden naar nieuwe markten.”

Gerelateerde berichten...

X