IFS neemt ULTIMO over

IFS en ULTIMO Software Solutions hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van ULTIMO door IFS. ULTIMO, Nederlandse leverancier van cloud Enterprise Asset Management (EAM)-software, heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van de volledigheid, flexibiliteit en configureerbaarheid van zijn SaaS EAM-oplossingen.

IFS heeft veel ervaring op het gebied van asset management en levert branchespecifieke end-to-end EAM-software aan bedrijven met complexe behoeften, die hun assets efficiënter willen beheren.

ULTIMO vult het IFS Cloud EAM-aanbod aan met een bewezen track record in het leveren van een snellere time-to-value binnen de industrieën die het bedrijf bedient. Daarnaast biedt ULTIMO een EAM point solution die breed erkend wordt om zijn snelle inzetbaarheid en gebruiksgemak.

ULTIMO werd opgericht in 1988 en heeft vooral klanten in Europa, maar ook in de VS. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nederland, telt 180 werknemers en meer dan 2000 klanten, waaronder London Gatwick Airport, BASF, VTTI, Ravago, Vion Food Group, Argent Energy en Hutchison Ports ECT Rotterdam.

Door de overname van ULTIMO kan IFS zich onderscheiden als leverancier die nu Cloud native EAM-oplossingen aanbiedt die aan de wensen voldoen van ondernemingen met complexe end-to-end bedrijfsbehoeften of als een stand-alone point solution.

Darren Roos, CEO van IFS: “Deze overname plaatst IFS in een unieke sterke positie, omdat we nu de meest uitgebreide EAM-mogelijkheden aanbieden die er op de markt zijn. De flexibiliteit en configuratiemogelijkheden van ULTIMO vormen een uitstekende aanvulling op de end-to-end mogelijkheden van IFS Cloud”. Roos voegt hieraan toe: “Het helpen van onze klanten bij het realiseren van hun Moment of Service-doelstellingen door bedrijfsmiddelen en de diensten die zij nodig hebben om te zetten in een onderscheidende factor, staat centraal in het succes van IFS op het gebied van EAM. En dit slaat net zo goed aan bij ULTIMO-klanten.”

Willem-Jan Scholten, CEO van ULTIMO licht toe: “Ik ben er trots op dat we ULTIMO met succes hebben neergezet als een gerespecteerde leverancier van EAM-software in onze kernsectoren. De markt is klaar voor disruptie, en er is nog veel meer te bereiken. Deel uitmaken van de IFS-familie betekent dat we onze gezamenlijke ambities nog sneller kunnen realiseren.” Hij concludeert: “Nu we deel uitmaken van de grootste leverancier van EAM-software in de sector, hebben we in IFS een bedrijf gevonden dat onze waarden deelt en datgene dat zo bijzonder is aan ULTIMO ondersteunt: met ons product, onze klanten, onze mensen en partners naar het volgende niveau tillen.”

 

Gerelateerde berichten...

X