IGEL boekt recordgroei dankzij de groeiende populariteit van cloudgebaseerde workspaces

IGEL, de leverancier van een geavanceerd besturingssysteem voor cloudgebaseerde werkomgevingen, maakt vandaag bekend dat het recordresultaten heeft behaald in het boekjaar eindigend op 31 december 2020. Dit is te danken aan een historisch hoge omzet van het IGEL OS.

Dit besturingssysteem biedt werknemers toegang tot cloudgebaseerde workspaces en virtual desktop infrastructure (VDI)-omgevingen, zodat ze vanaf elke locatie veilig en productief kunnen werken. IGEL zag de wereldwijde herhalingsomzet uit zijn softwareoplossingen en diensten in 2020 met ruim 150% stijgen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het realiseerde daarnaast diverse mijlpalen qua klantengroei, de omvang van deals en de verkoop van software.

“IGEL is een belangrijke speler in de huidige revolutie op het gebied van end user computing”, zegt Jed Ayres, de CEO van IGEL. “Moderne werknemers moeten thuis en onderweg net zo productief kunnen werken als op kantoor. Deze ontwikkeling biedt unieke kansen voor onze geavanceerde edge computing-software. Deze groeit in snel tempo uit tot dé oplossing voor de toegang tot cloudgebaseerde digitale workspaces. Als gevolg hiervan maakt IGEL op alle meetbare fronten een exponentiële groei door.”

IGEL heeft de afgelopen vijf jaar een driecijferige groei gerealiseerd qua klanten, marges en het aantal verkochte eenheden. Deze opmars wordt kracht bijgezet door een recente injectie van groeikapitaal door TA Associates. Dit private equity-bedrijf tekende op 23 maart een definitieve overeenkomst voor het nemen van een meerderheidsbelang in IGEL.

Resultaten binnen belangrijke zakelijke gebieden

De recordgroei die IGEL in 2020 boekte gold voor al zijn verkoopregio’s, divisies en bedrijfsaspecten. Belangrijke wereldwijde resultaten waren onder meer:

De verkoop van software streefde die van hardware voorbij. De omzetverhouding van IGEL tussen software en hardware wijst op een forse stijging van de softwareverkopen. De niet op hardware gebaseerde omzet vertegenwoordigde 64% van de wereldwijde omzet, een stijging ten opzichte van 52% in 2019.

De omzetgroei van IGEL wordt aangejaagd door recente zakelijke ontwikkelingen en prestaties, zoals:

  • De introductie van het IGEL Ready-programma voor technologiepartners. Het aantal deelnemers hieraan is in slechts acht maanden snel is gegroeid. Inmiddels bieden ruim 100 technologiepartners ondersteuning voor integratie met het platform van IGEL.
  • Hechtere banden met partners en integratie met de technologie van alle belangrijke aanbieders van cloudgebaseerde workspaces zoals Citrix, VMware, Microsoft en AWS. IGEL is daarnaast de enige leverancier die zijn klanten de keuze biedt tussen alle belangrijke aanbieders van protocollen voor VDI- en DaaS-workloads.
  • Diverse productinnovaties, waaronder nieuwe releases van IGEL OS, het geavanceerde besturingssysteem voor cloudgebaseerde workspaces en IGEL UMS, een unified management-oplossing voor centraal beheer van endpoints en beleidsregels. IGEL UD Pocket2, de nieuwe versie van het draagbare USB-apparaat van IGEL, maakt het mogelijk om elke compatibele x86-64-endpoint om te toveren tot een vanuit de cloud beheerde workspace of VDI-client.
  • 75% toename van het aantal leden van de IGEL Community en een stijging van het aantal nieuwe berichten op het platform met 173%. De community kreeg eind 2020 een klantentevredenheidsscore van maar liefst 94/100.
    De introductie van IGEL Velocity, een wereldwijd programma voor kanaalpartners dat bijdraagt aan snellere successen en winstgevendheid.
    IGEL werd bekroond met 17 brancheprijzen en opgenomen in onder meer de Deloitte 2020 Technology Fast 500, de Inc. 5000-lijst en de 100 Fastest Growing Private Companies-lijst van de San Francisco Business Times.

IGEL onthulde deze belangrijke mijlpalen en bedrijfsresultaten tijdens DISRUPT Unite 2021 Cloud Workspaces Experience. Tijdens dit jaarlijkse evenement deelden klanten, experts en leiders op het gebied van end user computing hun ervaringen en inzichten. Geïnteresseerden kunnen zich voor een terugblik op de belangrijkste hoogtepunten hier aanmelden.

 

Gerelateerde berichten...

X