IGEL en Login VSI starten samenwerking voor beter inzicht in virtuele werkplekprestaties

IGEL, wereldwijd toonaangevend op het gebied van software voor endpointmanagement, kondigt de samenwerking aan met Login VSI, leverancier van software-oplossingen voor het testen en monitoren van de prestaties en beschikbaarheid van virtuele desktopomgevingen, waaronder VDI en Desktop-as-a-Service (DaaS). Dankzij de samenwerking wordt de applicatie Login PI active monitoring voorzien van functionaliteit voor het IGEL thin client besturingssysteem.

“Steeds meer organisaties hebben behoefte aan meer en betere inzage in de computerervaringen van hun gebruikers. Dat zorgt ook voor een effectievere en gerichte bescherming van de Virtual Desktop Infrastructuur (VDI) of Desktop-as-a-Service oplossingen tegen onverhoopte vertraging, storingen of veiligheidsdreigingen van buitenaf”, zegt Matthias Haas, CTO van IGEL. “Met de inzet van Login VSI zijn we in staat prestaties en beschikbaarheid van onze virtuele werkplekomgevingen van onze wederzijdse klanten verder te verbeteren.”

Login PI, de actieve monitoring-oplossing van Login VSI, bewaakt en monitort 24 uur per dag, 7 dagen in de week de eigen of uitbestede virtuele desktopinfrastructuur inclusief bijbehorende bedrijfsapplicaties. Login PI active monitoring maakt deel uit van Login VSI Enterprise Edition (EE), de complete oplossing voor proactieve optimalisatie en bescherming van de eindgebruikerservaring voor VDI en DaaS. De oplossing maakt gebruik van dezelfde virtual-usertechnologie als Login VSI load-generator.

“Login PI voert testen en metingen uit en waarschuwt IT-beheerders wanneer er veranderingen in de beschikbaarheid en prestaties optreden die van invloed zijn op desktop- en applicatie-workflows zoals patiëntinformatiezoekopdrachten en dossier-updates”, zegt Blair Parkhill, Director of Products bij Login VSI. “Ook brengt het beheerders op de hoogte van vertragingen die van invloed zijn op de ervaring van eindgebruikers. Met de toepassing van onze deep-application-testtechnologie brengen we, samen met IGEL, IoT naar VDI. Bovendien zorgt onze samenwerking ervoor, dat organisaties waardevolle inzichten krijgen over de status van hun netwerk en de volledige VDI-configuratie.”

Beschikbaarheid
De oplossing van IGEL en Login VSI is momenteel voor gebruikers van IGEL OS beschikbaar als losse applicatie. Er zijn plannen om de oplossing in een toekomstige versie van de IGEL OS-firmware te integreren.

 

Gerelateerde berichten...

X