IGEL Ready-programma stelt IGEL OS open voor onbeperkte integratie met technologie van partners

IGEL, de leverancier van een geavanceerd OS voor cloud-gebaseerde werkomgevingen, introduceert vandaag IGEL Ready. Dit nieuwe programma stelt het IGEL OS open voor alle technologiepartners, zodat zij hun hardware en software met het platform kunnen integreren en de interoperabiliteit daarvan laten valideren.

Er zijn reeds oplossingen van meer dan 90 bedrijven geïntegreerd met het platform van IGEL, zoals die van Microsoft, Citrix en Zoom. Het aantal integratiepartners zal naar verwachting in 2021 zijn verdubbeld dankzij de vrijheid die het IGEL Ready programma biedt. Het programma draagt bij aan een ecosysteem dat klanten in staat stelt om een keuze te maken uit legio compatibele apparaten en applicaties in diverse categorieën. Ze kunnen vervolgens snel hun virtuele desktop of cloud werkomgeving in gebruik nemen en daar veilig toegang toe krijgen vanaf elk apparaat waarop het IGEL OS is geïnstalleerd.

Dit nieuws komt op een moment waarop de IT-wereld op een belangrijk kruispunt is aangekomen. De massale overstap naar de cloud en de opkomst van een geografisch verspreid personeelsbestand zorgen voor verandering in de manier waarop bedrijven endpoints beheren en beveiligen. Dit wakkert de vraag aan naar virtuele applicaties, desktops en werkomgevingen in de cloud. In 2019 schudde Microsoft de markt op met de langverwachte introductie van Windows Virtual Desktop, dat publiekelijk Linux omarmde voor gebruik op endpoints.

Deze ontwikkelingen zijn bevorderlijk voor de groei en leiderschapspositie van IGEL, dat in een vroegtijdig stadium besefte dat zijn beheertools en besturingssysteem voor edge computing organisaties konden helpen met de overstap naar de cloud. Elk x86-64-apparaat waarop IGEL OS is geïnstalleerd, of het nu gaat om een Windows-pc, laptop, thin client van HP of Dell Wyse of een MacBook, kan een verbinding maken met werkomgevingen in om het even welke cloud, zoals AWS, Azure, Citrix en VMware.

De software van IGEL stelt bedrijven in staat om hun bestaande hardware op eenvoudige wijze geschikt te maken voor nieuwe doeleinden en om duizenden endpoints te beheren via één interface. Daarbij profiteren ze van een veilig, niet-belastend en read-only besturingssysteem dat op Linux is gebaseerd.

“Dit is een perfecte timing voor IGEL”, zegt Jed Ayres, de CEO van IGEL. “Ruim tien jaar geleden zagen we een gat in de markt als gevolg van de snelle opkomst van de cloud en virtuele desktops. We besloten om onze focus te verschuiven en ons simpele doch krachtige besturingssysteem te perfectioneren. Daarmee maakten we IGEL op voor een onstuimige groei. Vandaag luiden we een nieuw hoofdstuk in door over te schakelen op een open platform dat geknipt is voor integratie van de technologie van partners.”

IGEL heeft zich ontpopt tot een toonaangevende speler in edge computing en een betrouwbare partner voor diverse bedrijven. In 2018 doorbrak het de omzetgrens van 100 miljoen dollar, en momenteel rijst de vraag de pan uit nu thuis- en telewerken het moderne leven transformeren.

Het IGEL Ready-programma biedt bedrijven de mogelijkheid om met nog meer vertrouwen een beroep te doen op het omvangrijke partnernetwerk van IGEL om hun medewerkers te voorzien van de tools en functionaliteit die ze nodig hebben om hun taken effectief en veilig uit te voeren. In zijn 20-jarige bestaan heeft IGEL relaties opgebouwd met enkele van de grootste namen op het gebied van hardware en software, waaronder Amazon, AMD, Intel, VMware en Cisco. In 2019 werd IGEL als eerste leverancier van een op Linux gebaseerd besturingssysteem voor Windows Virtual Desktop gecertificeerd.

Voor technologiepartners vertegenwoordigt IGEL Ready aantrekkelijke kansen om hun oplossingen toegankelijk te maken voor een groeiende, relevante markt en klanten een optimale gebruikservaring te bieden.

“Citrix en IGEL hebben 20 jaar nauw samengewerkt aan de ontwikkeling van simpele, slimme en veilige oplossingen voor onze gezamenlijke klanten”, zegt Pratik Shah, directeur Product Management bij Citrix. “Nu breiden we deze samenwerking uit met de introductie van IGEL Ready. Daarmee zorgen we ervoor dat onze gevalideerde oplossingen makkelijk te identificeren zijn. Klanten kunnen ervan op aan dat ze altijd gebruik maken van de laatste versie van oplossingen die zijn ontwikkeld met het oog op prestatievermogen en interoperabiliteit.”

IGEL Ready accepteert nu aanmeldingen van leveranciers van hardware, software of randapparatuur die geïnteresseerd zijn in de integratie en validatie van hun technologie. IGEL werkt reeds samen met meer dan 150 partners. Dit zijn onder meer Goliath Technologies, Lakeside Software, LG Business Solutions, Liquidware, Login VSI, PrinterLogic, Sennheiser, Tehama, Cherry, ControlUp, deviceTRUST, Fluendo, Tricerat, SecMaker, OnLogic, Systec & Solutions, BUURST, Channel Mechanics, Veridium en EPOS.

Aanmeldingen die voldoen aan specifieke hardware- en softwarevereisten ten aanzien van de compatibiliteit zullen op de klantgerichte IGEL Ready Showcase worden gepubliceerd in een van de acht categorieën:

  • Cloud-workspaces/VDI/DaaS
  • Communicatie en samenwerking
  • Software en applicaties
  • Endpoints
  • Randapparatuur en overige zaken
  • Printers en scanners
  • Beveiliging
  • Gegevensanalyse

Bedrijven die deelnemen aan het partnerprogramma kunnen daarmee meer dan 3.000.0000 endpoints met het IGEL OS, ruim 17.000 klanten van IGEL en duizenden resellers bereiken.

Gerelateerde berichten...

X