ilionx realiseert intranet-portaal voor het Ronald McDonald Kinderfonds

ICT-dienstverlener ilionx heeft voor het Ronald McDonald Kinderfonds een interactief intranet-portaal gebouwd. Meer dan 75 vaste medewerkers en circa 1.600 vrijwilligers gaan gebruik maken van dit intranet.

Vanwege de grootte van de organisatie en de spreiding van de vrijwilligers over 18 verschillende locaties ontstond bij het Kinderfonds de behoefte aan een intranet met interactieve onderdelen zoals fora, sociale media-integratie en prikborden om medewerkers en vrijwilligers meer te betrekken bij de organisatie. Medewerkers kunnen hierdoor op een efficiëntere manier samenwerken en kennis delen. Het portaal is gebaseerd op Microsoft SharePoint. Bestaande documenten, nieuwsberichten en agenda-items zijn overgezet van het verouderde en relatief statische SharePoint 2007 naar SharePoint binnen Office 365.

“We wilden onze interne communicatie een boost geven. Een goed werkend en interactief intranet kan daarbij helpen”, aldus Remke Brand, adjunct directeur bij het Ronald McDonald Kinderfonds. “Daarnaast vonden we het belangrijk dat de interface eenvoudig in gebruik zou zijn, omdat onze gebruikers niet altijd even ervaren zijn met de nieuwste technologieën. Wij zijn erg blij dat ilionx dit door middel van sponsoring voor ons heeft mogelijk gemaakt.”

“Voor een omvangrijke organisatie als het Ronald McDonald Kinderfonds is een gebruikersvriendelijk en toegankelijk intranet zeer waardevol om de informatie-uitwisseling en online samenwerking te bevorderen”, zegt Rafi Vayani, Business Unit Manager bij ilionx. “We vinden het fijn dat we dit met het nieuwe portaal mogelijk hebben kunnen maken en daarmee een bijdrage hebben kunnen leveren aan een organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en hun familie.”

Office 365 Met Office 365 heeft het Ronald McDonald Kinderfonds niet alleen de nieuwste versie van SharePoint in huis gehaald, maar ook Exchange Online, Lync, OneDrive Pro for Business en Yammer Enterprise. Rafi Vayani: “Met Office 365 gaat het Ronald McDonald Kinderfonds automatisch mee met de nieuwste ontwikkelingen op technologisch vlak. Nog een bijkomend voordeel is dat er geen afschrijving is op hardware en er aanzienlijk wordt bespaard op hosting en licentiekosten.”

Gerelateerde berichten...

X