Imtech ICT-divisie is nu onderdeel van VINCI Energies

AXIANS WORDT DE NIEUWE MERKNAAM

VINCI Energies heeft de acquisitie van Imtech ICT, de ICT-divisie van Royal Imtech NV, afgerond. De divisie maakt per 29 oktober 2014 deel uit van VINCI Energies. De acquisitie van Imtech ICT – die in de Beneluxlanden, Duitsland, Oostenrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk een jaarlijkse omzet genereert van Euro 740 miljoen – versterkt en verbreedt de positie van VINCI Energies in de ICT-sector. Door de overname van Imtech ICT groeit het volume van de activiteiten van VINCI Energies op het gebied van telecommunicatie naar Euro 1,6 miljard.

In augustus sloot VINCI Energies met Royal Imtech NV een principeovereenkomst over de overname van de Imtech ICT divisie. Inmiddels heeft het Europees mededingingsnetwerk (ECN) haar goedkeuring gegeven.
Nieuwe naam voor Imtech ICT Nederland

Imtech ICT Nederland gaat deel uitmaken van VINCI Energies Nederland. VINCI Energies Nederland bedient haar marktsegmenten vanuit 40 gespecialiseerde en autonoom opererende business units, met onder andere de merken Actemium, Omexom, Cegelec, VINCI Facilities en Axians. Axians is gespecialiseerd in ICT solutions. Axians en Imtech ICT Nederland gaan daarom binnen enkele maanden met één naam – Axians – en één gezicht naar de markt. In de komende maanden wordt er gewerkt aan deze transitie.

Fijnmazig netwerk, complementaire specialismen

Het huidige Axians heeft 5 locaties in Nederland: Assen, Beverwijk, Eindhoven, Groningen en Utrecht. Met de 4 vestigingen van Imtech ICT in Nederland erbij – in Amersfoort, Capelle aan den IJssel, Zaltbommel en Eindhoven – biedt Axians nu een fijnmazig netwerk van business units met een breder palet aan oplossingen. Want de specialismen en activiteiten van Axians en Imtech ICT Nederland zijn complementair en zij vullen elkaar strategisch aan.

Gerelateerde berichten...

X