Infoblox introduceert als eerste een cloud managed DDI-oplossing

Infoblox kondigt de lancering aan van BloxOne DDI, de eerste DDI (DNS, DHCP en IPAM) cloudoplossing specifiek voor netwerken van nevenvestigingen.

BloxOne DDI is een gevirtualiseerd en cloud managed DDI-platform waarmee grote organisaties het beheer van decentrale netwerken op afstand vereenvoudigen en de netwerkprestaties van applicaties in de cloud verbeteren. Infoblox is marktleider in Secure Cloud-Managed Network Services.

Grote organisaties kiezen in toenemende mate voor SaaS en applicaties in de cloud. Als gevolg daarvan is het belangrijk dat de DDI-infrastructuur van de netwerken van nevenvestigingen wordt verbeterd om het gebruiksgemak van de eindgebruikers te optimaliseren.

Organisaties met veel decentrale vestigingen zullen ook opnieuw naar hun netwerkarchitectuur moeten kijken om de uitdagingen rondom zichtbaarheid, betrouwbaarheid en beheer op afstand van de locaties aan te pakken.

 

Met BloxOne DDI profiteren klanten van onder meer:

  • Verbeterde gebruikservaring: Door gebruik te maken van lokale DNS naamomzetting worden de responstijden van SaaS-applicaties zo kort mogelijk gehouden.
  • Hoge betrouwbaarheid: Door controle en managementfuncties in de cloud te draaien, blijft lokaal alleen een zeer lichte en stabiele virtuele container, virtuele machine of applicatie over.
  • Automatisering vanuit de cloud: Zero Touch Provisioning maakt het mogelijk het beheer van vele sites tegelijk centraal te beheren en beleidsregels op afstand op alle locaties door te voeren, waardoor de noodzaak voor foutgevoelig handmatig ingrijpen op de locaties zelf verdwijnt.

Uit een recent onderzoek uitgevoerd door Dimensional Research komt de noodzaak naar voren om de netwerkvereisten op de decentrale vestigingen nog eens tegen het licht te houden om de organisatie beter te ondersteunen. Volgens het onderzoek kampen de vestigingen vaak met onvoldoende netwerkbetrouwbaarheid.

75% van de netwerkbeheerders krijgt meerdere malen per jaar te maken met onderbrekingen, en in 99% van de gevallen heeft dat gevolgen voor de productiviteit en omzet van de organisatie. Verder heeft 49% van de ondernemingen minimaal drie uur nodig om een netwerkstoringen van een lokale vestiging te herstellen.

Nu organisaties steeds meer gebruikmaken van grote en kleinere bijkantoren, en de digitale transformatie van bedrijven doorzet, ontgroeien organisaties hun oude WAN-architectuur en verplaatsen hun belangrijkste werkprocessen zich steeds meer naar de cloud. SD-WAN is een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing waarmee nieuwe ondernemingen betrouwbare verbindingen realiseren tussen medewerkers en cloudgebaseerde toepassingen zoals Office 365. Helaas wordt de onderliggende netwerkinfrastructuur niet altijd voor SD-WAN geoptimaliseerd.

“DDI is cruciaal voor netwerkverbindingen, zowel binnen de datacenters als richting de diverse locaties. Organisaties die SD-WAN introduceren vergeten helaas vaak dat hun DDI-platform met die oplossing moet meegroeien”, zegt Brandon Butler, Senior Research Analyst, Enterprise Networks bij IDC. “Een lichtgewicht DDI-oplossing helpt organisaties ook op locatie, bijvoorbeeld door DNS queries lokaal af te handelen, zonder eerst terug te moeten naar het datacenter. Daardoor wordt ook een directe verbinding met public cloud-platformen mogelijk, waardoor organisaties maximaal gebruik kunnen maken van hun SD-WAN investering.”

“We zijn er trots op dat Infoblox opnieuw laat zien dat het toonaangevend is in deze branche”, zegt Kanaiya Vasani, Executive Vice President of Products and Corporate Development bij Infoblox. “Ons DDI platform stelt onze klanten in staat optimaal gebruik te maken van de voordelen van SaaS en SD-WAN.”

Gerelateerde berichten...

X