Infocomm 2018: Meetings op een hoger niveau – Sennheiser introduceert TeamConnect Ceiling 2

Tijdens Infocomm 2018 in Las Vegas geeft Sennheiser een voorproefje van een nieuwe generatie plafondmicrofoon, de TeamConnect Ceiling 2. De nieuwe plafondmicrofoon is beschikbaar vanaf oktober 2018 en biedt uitstekende audiokwaliteit voor audio- en videoconferences dankzij de adaptieve beamforming technologie.

Deze technologie focust, onafhankelijk van zijn positie, automatisch op de stem van de spreker in de kamer. TeamConnect Ceiling 2 biedt bovendien interoperabiliteit met ondersteuning van Dante netwerken en Power over Ethernet.

De microfoon kan gebruikt worden in combinatie met de Control Cockpit software van Sennheiser voor efficiënt beheer op afstand. Daarnaast biedt de microfoon configuratie en monitoring op afstand via een open media control protocol (API), waardoor eenvoudige integratie in mediasystemen en camerabeheerapplicaties mogelijk wordt gemaakt.

“Tijdens de ontwikkeling van TeamConnect Ceiling 2 stond optimale connectiviteit centraal. Deze innovatieve plafondmicrofoon is uitgerust met Dante en PoE netwerkintegratie. Daarnaast kan hij op afstand beheerd worden via de Sennheiser Control Cockpit app en eenvoudig geïntegreerd worden in andere mediabeheersystemen door middel van het open media control protocol,” aldus Jens Warner, portfolio manager, business communications bij Sennheiser.

Ideaal voor middelgrote tot grote vergaderzalen, kan de TeamConnect Ceiling 2 vrijwel onzichtbaar in het plafond geïnstalleerd worden om de ruimtes flexibel te kunnen gebruiken. Geen draden en microfoons meer op tafel waardoor deelnemers hun zitpositie of manier van praten niet meer hoeven aan te passen aan de audio-opname-apparatuur in de kamer.

De adaptieve beamforming technologie van Sennheiser volgt automatisch de stem van de huidige spreker waardoor er op een natuurlijke wijze gesproken kan worden. Hierbij maakt het niet uit of de persoon zit, staat of zich door de kamer beweegt. Het is te gebruiken zonder complexe configuratie, zo eenvoudig is het.

Dankzij 28 omni-directional microfooncapsules in de TeamConnect Ceiling 2, wordt er uitstekende geluidskwaliteit geleverd zonder afleidende omgevingsgeluiden. Hierdoor wordt de vergaderervaring voor deelnemers verbeterd en worden meetings productiever dankzij heldere spraakweergave die het luisteren en interacteren stressvrij maakt.

 

Nog eenvoudigere installatie en beheer

De originele TeamConnect Ceiling van Sennheiser heeft indruk gemaakt op installateurs en IT-managers vanwege de optimalisatie van de gebruikservaring, flexibiliteit en simpliciteit van de microfoon. Bovendien heeft de microfoon niet voortdurend onderhoud nodig na installatie.

TeamConnect Ceiling 2 heeft nog meer voordelen: de integratie in bestaande infrastructuren is zeer eenvoudig gemaakt dankzij de Dante™ multi-channel audionetwerk standaard die verder bouwt op de bestaande IP en Ethernet netwerktechnologie.

De TeamConnect Ceiling 2 is voorzien van een analoge audio output en van twee digitale Dante audio outputs die redundancy mode ondersteunen en daarmee connectiviteit met elk vergadersysteem en digitaal audionetwerk biedt. Ondersteuning van de Power over Ethernet standaard via de Ethernet port voegt nog meer gemak toe aan integratie en installatie.

TeamConnect Ceiling 2 ondersteunt ook Control Cockpit, de netwerkbeheersoftware van Sennheiser. De software levert een digitale workflow voor apparaten van Sennheiser, daarnaast biedt het een gecentraliseerde administratie, configuratie en monitoring van een of meerdere plafondmicrofoons binnen het netwerk. Control Cockpit kan met elk apparaat, via een browser, alle aangesloten apparaten beheren, waardoor TeamConnect Ceiling 2 installaties moeiteloos te beheren zijn.

Voor integratie in grotere mediabeheersystemen kunnen integratoren gebruikmaken van de open media control protocol (API) voor configuratie, beheer en monitoring van TeamConnect Ceiling 2 op afstand.

Infocomm 2018 bezoekers kunnen de Sennheiser booths bezoeken in Central Hall, C1660 en North Hall, N14277 om meer te leren over TeamConnect Ceiling 2.

Gerelateerde berichten...

X