Insify haalt 10 miljoen euro op in aanvullende Series A investering om Europese groei te versnellen

Insify, de in Amsterdam gevestigde insurtech voor zzp’ers en mkb’s, heeft een extra financiering van tien miljoen ontvangen. Deze tien miljoen is afkomstig van een verzameling investeerders. Hiermee komt het totale kapitaal van de Series A-investeringsronde op een indrukwekkende 25 miljoen euro.

De aanvullende investeringsronde werd geleid door Munich Re Ventures (MRV). MRV werd daarin bijgestaan door onder meer Opera Tech Ventures en voormalig Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg. Met dit nieuwe kapitaal heeft Insify als doel om het bestaande aanbod van zakelijke verzekeringsproducten verder te optimaliseren en uit te breiden.

Dankzij de investeringen heeft Insify een aanzienlijke groei kunnen realiseren. Hierbij is het klantenbestand van 1.500 klanten naar meer dan 10.000 klanten gestegen. Ook heeft Insify zijn eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) in Nederland geïntroduceerd. “Als ondernemer heb ik aan den lijve ondervonden dat de huidige zakelijke verzekeringen vaak niet voldoen aan hun doel om kleine bedrijven te helpen”, aldus Koen Thijssen, oprichter en CEO van Insify.

“Onze snelle groei sinds onze laatste financieringsronde begin 2022 toont de urgentie aan voor freelancers en kleine bedrijven in heel Europa om toegang te krijgen tot een betere verzekeringsoplossing. We zijn ongelooflijk blij met de nieuwe financiering. Dit helpt enorm bij onze missie om de wereld van zakelijke verzekeringen te veranderen en deze sneller, eenvoudiger en eerlijker te maken voor ondernemers.”

Uitbreiding in Europa
Naast de uitbreiding van het klantenbestand en de ontwikkeling van de AOV in Nederland, wil Insify met de verlenging van de Series A-investering ook in Duitsland en Frankrijk hoge ogen gooien.

Naast de nieuwe investeerders, namen ook bestaande investeerders deel aan de aanvullende investeringsronde. Accel, die de Series A leidde, Frontline Ventures en het Berlijnse Visionaries Club – een netwerk van tech-ondernemers (waaronder Mollie-oprichter Adriaan Mol) waren daarbij betrokken.

De nieuwe financiële injectie stelt Insify in staat om hun zakelijke verzekeringsportfolio verder te verstevigen. De scale-up telt momenteel 55 medewerkers, maar denkt aan een aanzienlijke uitbreiding van het team in de nabije toekomst. “We gaan de kapitaalinjectie vooral gebruiken om buiten Nederland uit te breiden. Momenteel kijken we naar Duitsland en Frankrijk”, zegt Thijssen. “We gaan door met het ontwikkelen van onze producten, waaronder de arbeidsongeschiktheidsverzekering die we in het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Ook gaan we meer naamsbekendheid in Europa genereren.”

Munich Re Ventures, Opera Tech Ventures en Nico Rosberg
“Natuurlijk zijn we erg blij dat we nieuwe fondsen en vooral enkele gerenommeerde investeerders hebben aangetrokken”, aldus Thijssen. Munich Re Ventures, de venture-afdeling van één van de wereldleiders in herverzekeringen, primaire verzekeringen en verzekering gerelateerde risico-oplossingen, is een belangrijke partner van Insify. Daarnaast is Opera Tech Ventures verbonden aan BNP Paribas Asset Management France, één van de grootste financiële instellingen ter wereld.

“De enorme omvang van de Europese commerciële verzekeringsmarkt is verbluffend, maar het bestaande productaanbod is zelden specifiek afgestemd op de behoeften van kleine bedrijven”, vertelt Ben Bergsma, directeur bij Munich Re Ventures. “Het team van Insify heeft een aantrekkelijk en gestroomlijnd verzekeringsproduct gecreëerd voor Europese ondernemers, terwijl ze ook sterk gefocust blijven op de onderliggende economische aspecten van het beleid. We verheugen ons om met Insify samen te werken, terwijl het zich uitbreidt in Europa.”

Naast Munich Re Ventures en Opera Tech Ventures, investeert ook Nico Rosberg (Rosberg Ventures) in Insify. Sinds hij is gestopt met racen, investeert Rosberg in start- en scale-ups. “De Formule 1-wereld mag dan wel ver verwijderd zijn van onze eigen business, maar de omgeving waarin we ons bevinden is ook hypercompetitief”, zegt Thijssen. “Nico kan ons laten zien hoe je functioneert in een wereld van topsport, waarin prestatie een absolute must is.”

Over Insify
Insify is een Insurtech-bedrijf dat in 2020 werd opgericht door Koen Thijssen (ex-Bloomon, ex-Rocket Internet). De scale-up werkt nauw samen met partners en herverzekeraars en ontwricht de verzekeringsindustrie. Dit doet Insify door de processen achter zakelijke verzekeringsproducten voor zzp’ers en mkb’s volledig te digitaliseren en te optimaliseren. Insify is momenteel actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Over Munich Re Ventures
Munich Re Ventures (MRV) is de risicokapitaal-tak van Munich Re Group, een wereldwijde koploper op het gebied van herverzekeringen, primaire verzekeringen en verzekeringsgerelateerde risico-oplossingen. Met meer dan 1 miljard dollar aan beheerd vermogen investeert Munich Re Ventures in de meest innovatieve start-ups die de toekomst van risico en risico-overdracht veranderen.

Het team van ervaren investeerders bij MRV is niet alleen gedreven door financieel succes, maar ook strategisch betrokken bij het belang van Munich Re en de bredere verzekeringssector. MRV vormt een hechte samenwerking met bedrijven van de Munich Re Group wereldwijd. Ze focussen zich op het financieren en ondersteunen van de meest veelbelovende start-ups, die zich toeleggen op de ontwikkeling van innovatieve technologieën en zakelijke modellen voor de toekomst.

 

Gerelateerde berichten...

X