Ireckon finalist Slimste Projecten in Slimste Binnenstad

Smart Data City reikt op 2 juni in het hoofdkantoor van ABN-AMRO in Amsterdam de prijzen van De Slimste Binnenstad van Nederland uit. In de categorie Slimste Projecten heeft Ireckon in samenwerking met Akertech en Gemeente Breda een finaleplek bemachtigd voor het project Waterakkers. Het is een verkiezing voor binnensteden die het beste plan hebben om technologie in te zetten voor het veraangenamen van het verblijf in de binnenstad en om die technologie toe te passen in eigen processen.

In het gebied Waterakkers hebben Ireckon, Akertech en Gemeente Breda de handen ineen geslagen als het gaat om water en riolering. Als expert op het gebied van softwareontwikkeling en cloud-technologieën, heeft Ireckon een technologie ontwikkelt voor rioleringssystemen. Met deze techniek is snel en gemakkelijk te achterhalen hoe snel water van A naar B stroomt en hoe het rioleringssysteem functioneert. De gemeente heeft hierdoor een enorme hoeveelheid data beschikbaar die bijvoorbeeld informatie kan geven over het preventief vervangen of repareren van waterpompen. Een interactieve kaart op de website laat zien hoe het gebied werkt, zoals welke sluizen openstaan, hoeveel water er is gefilterd en informatie over waterstanden en regenval. Geïnteresseerden kunnen zelfs via verschillende QR-code borden in het gebied direct meer informatie krijgen.

Directeur Mark Voermans van Ireckon vindt de website van Waterakkers een perfect voorbeeld van een cloud-oplossing. “De informatie is niet alleen waardevol voor bezoekers, maar ook voor onderwijsinstellingen en onderzoekers. Via het project Robbie de Rat werden kinderen in groep 7 en 8 van basisscholen in Breda bijvoorbeeld in contact gebracht met deze ontwikkelingen. We zijn dan ook trots op de finaleplaats bij De Slimste Binnenstad van Nederland.”

De Slimste Binnenstad van Nederland is een onderdeel van Smart Data City. Smart Data City is een bedrijf dat voorziet in de informatiebehoefte van stakeholders door middel van technische innovatie en sociale- en procesinnovatie.

 

Gerelateerde berichten...

X