Johnson Controls krijgt platina beoordeling van EcoVadis

Johnson Controls, de wereldwijde leider voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, heeft van EcoVadis een platina beoordeling gekregen voor duurzaamheid, de hoogste erkenning die wordt toegekend. Dankzij de sterke prestaties behoort Johnson Controls tot de top 1% van meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven wereldwijd. EcoVadis is een toonaangevende organisatie voor de beoordeling van duurzaamheid in de supply chain. Het bedrijf evalueert 21 duurzaamheidscriteria over vier kernthema’s: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

“Het tempo waarmee de koolstofuitstoot wordt verminderd neemt toe en Johnson Controls loopt voorop in duurzaamheid, niet alleen voor onze klanten, maar ook in onze eigen activiteiten. We werken op basis van ambitieuze milieu-, sociale en bestuurlijke (ESG)-verplichtingen, evenals wetenschappelijk onderbouwde doelen. Daarnaast streven we naar Scope 1- en Scope 2-emissies van netto nul voor een gezonde, duurzamere planeet,” aldus Renae Kezar, Vice President, Global Sustainability bij Johnson Controls. “Dat EcoVadis ons erkent met een platina beoordeling bevestigt dat we op de goede weg zijn. Dit is te danken aan onze werknemers over de hele wereld, die ervoor zorgen dat we het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheid.”

De platina beoordeling van EcoVadis bevestigt de voortdurende en aanhoudende inzet van Johnson Controls voor duurzaamheid. Johnson Controls was een van de eerste industriële bedrijven die emissies rapporteerde en emissiereducties beloofde. Sinds 2017 is enorme vooruitgang geboekt door de absolute koolstofuitstoot met 38% te verminderen, met als doel een vermindering van 55% tegen 2030.

Het bedrijf blijft belangrijke stappen ondernemen om zijn milieu-impact verder te verbeteren en heeft zich ertoe verbonden om tegen 2040 Scope 1- en Scope 2-emissies van netto nul te bereiken – tien jaar eerder dan de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs. Johnson Controls beheert zijn supply chain via de Sustainable Supplier Council. Die vereist dat alle voorkeursleveranciers zich aanmelden bij EcoVadis, ten minste een bronzen score halen en duurzaamheid net zo belangrijk vinden als kwaliteit, service en kosten.

Meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd zijn geëvalueerd door EcoVadis. De duurzaamheidsbeoordelingen zijn gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen zoals de “Ten Principles of the UN Global Compact”, verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), Global Reporting Initiative (GRI)-normen en de ISO 26000-norm. De beoordelingen bieden een analyse van de prestaties op basis van feiten en een actieplan voor voortdurende verbetering.

Erkenningen voor Johnson Controls op het gebied van ESG & duurzaamheid:

 • Erkend als Global 100 Most Sustainable Corporations door Corporate Knights – #1 in de sector
 • Uitgeroepen tot Microsoft Global Sustainability Changemaker voor 2022
 • Opgenomen in de 2022 Fortune “Change the World”-lijst en “Most Admired Companies-lijst”
 • Forbes “Best Employers for Diversity”
 • Opgenomen in de 100 Best Corporate Citizens door 3BL Media voor het 17e jaar op rij
 • Opgenomen in World’s Most Ethical Companies door Ethisphere voor de 15e keer
 • Voor het vierde jaar op rij AAA beoordeeld door MSCI
 • ESG Industry Top Rated door Sustainalytics
 • ISS Prime Corporate ESG Performance, #1 in de GISC-sector
 • Genoemd in de 2022 Financial Times in de European Climate Leaders list
 • Ontving de HRH The Prince of Wales’ inaugurele Terra Carta Seal

 

Gerelateerde berichten...