Kaspersky Lab tijdens Infosecurity: Nieuwe motieven en tactieken in cybercrime

Beveiligingsexpert Jornt van der Wiel geeft tips voor bedrijven om zich te beschermen tegen diverse dreigingen

Kaspersky Lab, specialist in ICT-beveiliging, neemt deel aan Infosecurity, op 29 en 30 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht. Tijdens deze vakbeurs voor ICT-managers en -professionals organiseert Kaspersky Lab een seminar over een actueel thema: targeted attacks. De presentator van het seminar is Jornt van der Wiel, Security Researcher bij het Global Research & Analysis Team van Kaspersky Lab. Van der Wiel vertelt over de verschillende types en de ontwikkeling van malware en in het bijzonder targeted attacks. Tevens geeft hij enkele concrete tips voor bedrijven om zich te beschermen tegen deze dreigingen.

“De virusbedreigingen via internet worden steeds talrijker. Zag in 1994 nog maar één nieuw virus per uur het licht, in 2006 was dat al één nieuw virus per minuut en in 2011 zelfs één nieuw virus per seconde. En deze trend zet onverminderd door. In 2013 spoorden onze beveiligingsexperts 315.000 nieuwe kwaadaardige programma’s per dag op”, zegt Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux and Nordic. “Niet alleen duiken er steeds meer van zulke programma’s op, ze hebben ook steeds meer impact. Targeted attacks, bijvoorbeeld, zijn gerichte virusaanvallen op (grote én kleine) bedrijven om bedrijfskritische informatie te stelen. Deze vorm van malware maakt inmiddels al bijna tien procent uit van het totale aantal ICT-bedreigingen. En dat percentage zal blijven groeien. Cybercriminelen zullen voortdurend nieuwe, nog geavanceerdere infectiemethodes inzetten om hun doel te bereiken. En ook het aantal bedrijven dat ‘onder schot’ wordt genomen, zal blijven groeien.”

Demonstraties Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent
Om bedrijven te helpen zich te beschermen tegen de diverse dreigingen, heeft Kaspersky Lab eerder dit jaar het product Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent geïntroduceerd. Waar bedrijven normaliter moeten kiezen tussen het opofferen van prestaties of bescherming, als het gaat om hun aanpak van virtualisatiebeveiliging, biedt Kaspersky Lab met deze beveiligingsoplossing ‘the best of both worlds’. Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent omvat een kleine software-agent op elke virtuele machine die het virtuele netwerk optimaal bewaakt, zonder daarbij de prestaties van het systeem negatief te beïnvloeden. Om duidelijk te maken hoe dit precies in zijn werk gaat, demonstreert Kaspersky Lab het product doorlopend op de stand (E136).

Seminar Jornt van der Wiel
Om gebruikers daarnaast te informeren over de nieuwste malware-dreigingen en hoe deze zich ontwikkelen, geeft Jornt van der Wiel, beveiligingsexpert bij Kaspersky Lab, op beide beursdagen een lezing, met als titel ‘Nieuwe motieven, nieuwe tactieken. Hoe beschermt u zich tegen Targeted Attacks en andere dreigingen?’. Daarin laat hij zien dat, in tegenstelling tot wat de media soms doen vermoeden, het niet uitsluitend grote organisaties zijn die het doelwit vormen van virusaanvallen. In tegendeel, in principe kan iedere organisatie, van welke omvang dan ook, er de dupe van worden. Iedere organisatie beschikt immers over gegevens die waardevol kunnen zijn voor cybercriminelen. En iedere organisatie kan bovendien als ‘opstapje’ gebruikt worden om andere bedrijven te benaderen. Van der Wiel zal tips geven hoe organisaties zich hiertegen kunnen wapenen en een beeld schetsen van wat de toekomst nog meer aan ICT-bedreigingen in petto heeft.

Spreker:    Jornt van der Wiel – Security Researcher, Global Research & Analysis Team
Datum:    29 en 30 oktober
Tijd:    14.45 – 15.15 uur
Locatie:    Theater 6: Privacy, Governance & Risk Management
Taal:    Nederlands

Over Kaspersky Lab
Kaspersky Lab is ’s werelds grootste niet-beursgenoteerde leverancier van endpoint beveiligingsoplossingen. Het bedrijf behoort wereldwijd tot de top vier leveranciers van beveiligingsoplossingen voor eindgebruikers.* In de meer dan zestien jaar van zijn bestaan is Kaspersky Lab altijd een innovator geweest op het gebied van IT-beveiliging en biedt het effectieve digitale beveiligingsoplossingen voor de enterprisemarkt, mkb-bedrijven en consumenten. Kaspersky Lab, met zijn holding geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk, is thans mondiaal actief in bijna 200 landen en gebieden en biedt wereldwijd bescherming aan ruim 300 miljoen gebruikers. Meer informatie op www.kaspersky.com.

* Het bedrijf stond als vierde genoteerd in de IDC rating Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2012. Deze klassering werd gepubliceerd in het IDC-rapport “Worldwide Endpoint Security 2013-2017 Forecast and 2012 Vendor Shares (IDC #242618, augustus 2013). Het rapport classificeerde softwareleveranciers op basis van inkomsten uit verkopen van endpoint beveiligingsoplossingen in 2012.

Voor meer informatie zie www.kaspersky.com/nl of www.viruslist.com voor het laatste nieuws over internetbeveiliging, alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner.

Gerelateerde berichten...

X